KıbrısManşet

Töre: Girdiğim birçok yerde partinize mensup insanlar ‘mezarcı, faşist yine geldi buraya’ diyor

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre'den Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman'a cevap geldi

MECLİS CANLI AKTARIM

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin koruma talebi ve Meclis Genel Kurulu’nun korumalarının değiştirmesine Meclis Genel Kurulu toplantısında sert tepki gösteren Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Töre’den açıklama beklediğini ifade etti.

“Sayın Töre, kendini tehdit altında mı hissediyor da koruma talep ediyor?” sorusunu Töre’ye yönelten Erhürman açıklamanın Meclis’te yapılması için çağrı yaptı ve açıklama sonrasında da konuşma yapacağının belirtti.

Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin ‘koruma talep ettiğini’, talebinin de kabul edildiğinin altını çizen Erhürman,  Polis Genel Müdürlüğü’nün de daha önceki bazı talepleri karşılamazken, bu talebi karşılama nedenini açıklaması gerekliliğine işaret etti.

TÖRE’DEN CEVAP GELDİ

“Başkan oldum ama bu meclis içinde nelerle karşılaştım sizin milletvekilliniz bana adi, alçak, şerefsiz adam dedi bir diğeri bana sen faşistsin dedi. Girdiğim birçok yerde partinize mensup insanlar ‘mezarcı, faşist yine geldi buraya’ diyor. Ben korktuğumdan değil ancak Meclis Başkanlığının bir itibarı var. Yani Meclis Başkanı’nın işlerine yardımcı oluyor yakın koruma adı altında size de başbakan iken yardımcı olanlar vardı siz korkuyor muydunuz? Ferdi Sabit Soyer’in can tehlikesi mi vardı, Mehmet Ali Talat hala yakın koruması ile geziyor o korkuyor mu” diyerek daha önceki yakın koruma ile çalışan ve yollarına yakın koruma ile devam eden devlet yetkililerini örnek gösterdi.

“Meclisin içerisinde sizin milletvekilleriniz katil diterek beni hedef gösterecekler siz bunu normal mı karşılarsınız” diyerek Erhürman’a soru yönelten Töre, “Sizin partinizin milletvekilleri beni hedef gösterdi, adi, alçak, şerefsiz dedi bana” diyerek “ en büyük faşist seçildim” dedi ve polise giderek yakın koruma talep ettiğini belirtti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu