KıbrısManşetToplum

Töre: “Kıbrıs Türk Devleti ifadesini ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim”

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC’nin ismini değiştirerek neyin amaçlandığının etraflıca konuşulması gerektiğini belirterek, “Kıbrıs Türk Devleti ifadesini ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim” dedi

Meclis Başkanı Töre, KKTC’nin isminin değiştirilmesi konusundaki tartışmaları değerlendirdi. “Kıbrıs Türk Devleti” ifadesine değinen Töre, “Ben bunu ciddiye alınacak bir gelişme olarak görmedim” dedi.

İsim değişikliğiyle neyin amaçlandığının etraflıca konuşulması gerektiğini kaydeden Töre, “Şu anda KKTC iyi bir yolda ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Töre, Kıbrıs Türk Devleti ifadesinin politik olarak kamuoyuna söylenen bir söz şeklinde kalmaması gerektiğini belirterek, “Bu konuyla ilgili derin bir hazırlık olup olmadığını bilmiyoruz” diye konuştu.

Anayasal isim olan KKTC’yi kullanmaya devam ettiğini ifade eden Töre, “Ben hitaplarımda KKTC demeye devam ediyorum. İsim değişikliği izah gerektiren bir konudur. ‘Ben söylerim, siz de kabul edin’ tarzı bir anlayış olmamalı” açıklamasında bulundu.

Zorlu Töre, Cumhuriyet Meclisi’nin ve hükümetin gündeminde KKTC’nin isminin değişmesiyle ilgili bir konu olmadığını da sözlerine ekledi.

Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu