KıbrısManşet

Töre: “Özellikle hükümetteki vekillerin çok dikkatli olması gerekiyor”

UBP'li Zorlu Töre, Meclis'teki tartışmayı değerlendirdi

GIYNIK ÖZEL-

 

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Pazartesi günü Meclis’te yaşanan tartışma konusunda açıklamalarda bulundu.

Ada TV’de Mine İçsel’in programında konuşan Töre, bazı CTP’li vekillerin, kürsüdeki konuşmacıları alaya aldıklarını ve kışkırttıklarını söyleyerek, özellikle hükümetteki vekillerin çok dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

Zorlu Töre’nin konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

“Meclis’in herkese örnek olması gerekir. Milletvekili arkadaşlarımızın daha soğuk kanlı olması gerekir. Olmaması gereken şeyler yaşanabiliyor. Bazen milletvekili arkadaşlarımız yanlış konuşabiliyor. Öfke ile yanlış davranabiliyorlar. Bunları yapmamak lazım. Ama Meclis kürsüsünde konuşan arkadaşlarımıza Cumhuriyetçi Türk Partisi sırasında bazı vekiller sataşmalar yapıyor, laf atmalar yapıyorlar, alayvari davranışlar sergiliyorlar. Dolayısıyla kürsüdeki arkadaşların çok dikkat etmesi gerekir. Çünkü ciddi şekilde alayvari ve kışkırtıcı davranışlar var. Elbette sorgulamak görevleridir ama konuşmacıyı keserek onu inciterek aşağılayarak yapılan konuşma biçimini ben desteklemiyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu