KıbrısManşetSiyaset

Töre: Partimizin yanlış yönetilmesine hem milletvekillerimizin hem de üyelerimizin ciddi bir tepkisi var

Kimseye karşı hiçbir kırgınlığı olmadığını belirten Töre, “Gayet mesut ve mutluyum. Mal da, mülk de, makam da yalan. Benim halkın kalbindeki makamımım en yüce makamdır” diyerek her türlü seçime hazır olduğunu vurguladı

GIYNIK ÖZEL

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık seçiminin tamamlanması ve UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu’nun Meclis Başkanı olarak seçilmesinin ardından, Meclis Başkanı olmak isteyen fakat yaşanan tartışmalı süreçte saf dışı bırakılan Zorlu Töre, sessizliğini GIYNIK Gazetesi’ne bozdu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçimi sürecinde yaşananların halkın gözü önünde geliştiğini kaydeden Töre, “Sayın Önder Sennaroğlu’nun ve Sayın Armağan Candan’ın seçilmesini kutluyorum” dedi. “Bu işin daha fazla uzamaması faydalı oldu” diyen Töre, “Netice olarak 6-7 aylık bir süre için bu görevi devam ettirmek istedim ama kısmet değilmiş, çıkan sonuca saygı duyuyorum” dedi.

“MECLİS ÇALIŞMALARINA KATILMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Meclis çalışmalarına katılmaya devam edeceğini ve üzerine düşen bir görev varsa yapmaya hazır olduğunu ifade eden Töre, “Milletvekiliyim ve Cumhuriyet Meclisi de benim gözümde devletimizin en yüce kurumudur” diyerek, “Bizden sonraki nesillere karşı sorumluluğumuz vardır” şeklinde konuştu.

“KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM”

Kimseye karşı hiçbir kırgınlığı olmadığını belirten Töre, “Gayet mesut ve mutluyum. Mal da, mülk de, makam da yalan. Benim halkın kalbindeki makamımım en yüce makamdır” diyerek her türlü seçime hazır olduğunu vurguladı.

“ZORLA MAKAM SAHİBİ OLUNMUYOR”

“Aylar öncesinden tek beklentimin Meclis Başkanlığı olduğunu açıkça dile getirdim. Kurulan hükümette de bir bakanlık beklentim olmadı. Sırf birilerine Meclis Başkanlığı için söz verildiği söylenerek bu makam birilerine verilmek istendi. Günün sonunda Önder Sennaroğlu üzerinde hemfikir olundu ve seçim tamamlandı. İlle de makam sahibi olmak isteyenler gördüler ki bu şekilde sonuç elde edemezler. Partimizin yanlış yönetilmesine hem milletvekillerimiz hem de üyelerimiz ciddi bir tepki göstermiştir” diyerek tepkisini dile getiren Töre, “UBP ve hükümetin yanlış kararlar üretmesinden halkımız da rahatsızdır” dedi.

“ERKEN SEÇİM, ERKEN BİR TARİHTE OLMAMALI”

“Erken seçimin erken bir tarihte olamayacağı ortadır” diyen Zorlu Töre, “Erken Seçim Eylül-Ekim’de olacaktır. Seçimler normalde 5 yılda bir yapılıyor ama yine erken seçime gideceğiz. Devletin, hükümetin ve meclisimizin yapacağı görevler vardır. Dolayısıyla seçimi Eylül-Ekim’den daha erken bir tarihte yapmak doğru değildir” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu