GenelKıbrısManşet

Töre: Saner ‘evet’ çıkana kadar oylamaya devam etti

UBP Milletvekili Zorlu Töre katıldığı bir programda 24 Ekim’de kurultay Lefkoşa ve Gazimağusa’da yapılmasına karar verilmesi üzerine yapılan ikinci oylamanın geçerli olmaması gerektiğini savundu. İ

UBP Milletvekili Zorlu Töre katıldığı bir programda 24 Ekim’de kurultay Lefkoşa ve Gazimağusa’da yapılmasına karar verilmesi üzerine yapılan ikinci oylamanın geçerli olmaması gerektiğini savundu. İlk oylamada ‘hayır’ oyunun çıktığını ancak ikinci oylamanın demokratik bir oylama olmadığını savunan Töre, “Dünkü parti meclisinde yaşadıklarımızı hukuk yoluna götürebiliriz. Tek başıma hareket etmek istemiyorum” dedi.

Töre, oylamanın geçersiz olduğunu,  şike yapıldığını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti, “İlk oylamada hayır oyları çoğunluktaydı. İkinci oylama şikeye dönüşmüştür. Evet mi dersiniz, hayır mı dersiniz şeklinde yapılan olay ciddiyetten uzaktır. Evet denene kadar ben devam ederim şeklinde bir yaklaşım sergilemiştir. Sayın Hamza Ersan Saner, demokratik bir oylama olduğunu söyledi ama bu şekildeki oylama demokratik bir oylama değildir.”

 

Başbakan Ersan Saner’i de eleştiren Töre, “Saner’in yumuşak görüntüsünün arkasında inatçı bir kişiliği vardır. Hükümeti de böyle ülkeyi de böyle partiyi de böyle yönetiyor. Kendi bildiğini okuyor. Bizi de dinlemiyor.  Mecliste de bir takım sıkıntılar parti yönetimde sıkıntılar daha fazla Bakanlar Kurulu’nda bakanın biri başka açıklıyor başbakan çıkıyor başka açıklıyor. Geri adımlar atılıyor. Saner yönetemiyor” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu