KıbrısManşetSürmanşet

Töre: Yanlışları dile getirmekten asla çekinmem

Babasının UBP ve iktidar vekili olmasına rağmen hükümetin ve siyasilerin yaptığı yanlışları açıkça dile getirmekten çekinmeyen Töre, “Ben babamın oğluyum. Partide ya da hükümette yanlış yapan olursa sessiz kalmam, babamızdan böyle öğrendik” dedi

GIYNIK ÖZEL – ZEYNEP UYAR

Ulusal Birlik Partisi’nin etkili isimlerinden Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre’nin oğlu iş insanı Tuygun Töre, ülkedeki sistemin ve siyalerin, ülkedeki yerli üretimin kalkınıp gelişmesi için hiçbir çaba sarf etmedikleri eleştirisinde bulunarak, ülkede sistem değişikliğinin şart olduğunu vurguladı.

Babasının UBP ve iktidar vekili olmasına rağmen hükümetin ve siyasilerin yaptığı yanlışları açıkça dile getirmekten çekinmeyen Töre, “Ben babamın oğluyum. Partide ya da hükümette yanlış yapan olursa sessiz kalmam, babamızdan böyle öğrendik” dedi.

“BEN İŞ İNSANIYIM, SİYASİ BİR KİMLİĞİM YOK”

Töre, kendisinin iş insanı olduğunu ve siyasi bir kimliği olmadığını vurguladı. Hükümette olanlar veya Ulusal Birlik Partisi’nin içinden herhangi birilerin yaptığı yanlışları eleştirme hakkı olduğunu kaydeden Töre, kendisine doğru gelmeyen ve adaletli olmayan herhangi bir oluşumun içinde olmayacağını da vurguladı. Babası Zorlu Töre’nin kendisini bu şekilde yetiştirdiğini söyleyen Tuygun Töre, “UBP’den yanlış yapanlar olursa çıkıp onu da eleştiririm. Ben babamdan böyle gördüm ve öğrendim” şeklinde konuştu.

“2 YIL İŞSİZ KALDIM, SONRA BU İŞİ ÖĞRENDİM VE KURDUM”

2011’e kadar devlet tiyatrolarında oyunculuk yaptığını kaydeden Töre, o dönemde gerçekleştirilen UBP kurultayı sonrasında bir hesaplaşmanın bedeli olarak devlet tiyatrolardaki işinden çıkarıldığını açıkladı.

O süreçten sonra 2 yıl işsiz kaldığını ve ardından bir akrabasının atık geri dönüşüm şirketinde çalıştığını ifade eden Töre, öğrendiği bilgiler ve tecrübeler doğrultusunda ülkeye böyle bir tesisin gerekli olduğu kanısına vardığını ve bu tesisi kurduğunu kaydetti.

“BU TOPRAKLARDA ÜRETİM YAPMAK ÇOK DEĞERLİDİR”

Yerli üretimin her zaman büyük önem taşıdığını ve bu topraklarda üretimin hep var olmasının elzem olduğunu belirten Töre, bugünkü durumun, yıllardır bu topraklarda yerli üretime önem vermeyen yönetimler silsilesinden ileri geldiğinin altını çizerek, bunun değişmesi gerektiğini vurguladı.

Mevcut sistemde yerli üretime gerekli önemin ve kolaylığın sağlanmadığını kaydeden Töre, yerli üretimi desteklemeyen ve önemsemeyen siyasilerle çalışmanın üreticinin önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.

“ÜLKE YÖNETİMLERİ SERMAYENİN AĞZINA BAKIYOR”

Ada ülkesi olarak hammadde sıkıntısı yaşandığının aşikâr olduğunu kaydeden Töre, “bir de bunların üzerine ülke yönetimleri sermayenin ağzına baktığı için üreticinin sesi hiç duyulmuyor” dedi. Hükümetin bazı kesimlerinin yerli üreticiye destek vermemesi ve verilen sözlerin tutulmamasının büyük güven kaybına neden olduğunu belirten Töre, ülkedeki yönetim şeklinin ve sistemin değişmesi gerektiğini söyledi.

“DEĞİŞİM ŞART”

Yöneticilerin sistemsiz çalıştığını öne süren Töre, kamunun daha fazla şişirilmesinin durdurulmasını ve özel sektör için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Karar alma mekanizmasından yoksun bir yönetim olduğunu savunan Töre, “kimin işine nasıl gelirse öyle bir anlayış hâkim” şeklinde konuştu.

Eğitim sistemindeki bozulmalara da değinen Töre, “Çocuklar okullarını bitirip memur olma hayaliyle büyüyor. Bu düşünce yapısından kurtulmamız lazım. Artık çocuklarımıza, üretim sektöründe ve özel sektörde başarılı olabilme hayalini aşılamamız gerekiyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu