GenelKıbrısManşetSiyaset

Toros: Halkın beklentisi yeni bir hükümet değil, acilen erken genel seçimdir  

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fikri Toros, dün yaşanan Azınlık Hükümeti’nin istifası üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan halkın beklentisinin yeni bir hükümet olmadığını, acilen erken genel seçim olduğunu ifade etti. 

Gıynık Sosyal Medya 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fikri Toros, dün yaşanan Azınlık Hükümeti’nin istifası üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdan halkın beklentisinin yeni bir hükümet olmadığını, acilen erken genel seçim olduğunu ifade etti. 

CTP Milletvekili Fikri Toros, günlük yaşamı gittikçe zorlaştıran sorunlar karşısında UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti’nin çare üretmeyi başaramadıklarını ve dün istifa vermek zorunda kaldıklarını belirtirken, “Hükümette bulundukları süre boyunca yasamayı işlevsiz bırakan ve Anayasayı ihlal ederek ülkeyi kararnamelerle yönetmeye çalışan Azınlık Hükümeti, kurumlarda ve kamu maliyesinde ciddi tahribat yaratmıştır.” dedi. 

Toros, CTP olarak Azınlık Hükümeti tarafından yaratılan bu yıkımı önlemek amacıyla aylardır hükümeti uyardıklarını, istifaya zorladıklarını ve halk iradesinin gecikmeden yenilenmesi gerekliliğini ortaya koyduklarını belirtirken, yeni yasama yılında da hükümetin nisap sağlayamaması nedeniyle Meclis’in toplanamadığını ve Başbakan Saner’in istifa etmek zorunda kaldığını ifade etti.  

Meclis’in verimli ömrünü aylar önce tükettiğini ve bu Meclis’ten yeni bir hükümet oluşturulmasının sorunları daha da derinleştireceğini ifade eden Toros, Halkın beklentisinin yeni bir hükümet değil bir an önce gerçekleştirilecek olan bir erken genel seçim olduğunu vurguladı. 

Toros, halka daha fazla vakit kaybettirmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek, “Sayın Tatar’ın halkın beklentisine saygılı bir yaklaşımla 60 gün sonra seçime gidilmesi için hareket geçmesi en doğrusu olacaktır”. Dedi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Fikri Toros’un sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“HALKIN BEKLENTİSİ YENİ BİR HÜKÜMET DEĞİL, ACİLEN ERKEN GENEL SEÇİMDİR! 

Ekonomi, sağlık ve eğitim alanları başta olmak üzere, günlük yaşamı gittikçe zorlaştıran sorunlar karşısında çare üretmeyi başaramayan UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti dün istifa etmek zorunda kalmıştır. Hükümette bulundukları süre boyunca yasamayı işlevsiz bırakan ve Anayasayı ihlal ederek ülkeyi kararnamelerle yönetmeye çalışan Azınlık Hükümeti, kurumlarda ve kamu maliyesinde ciddi tahribat yaratmıştır. 

CTP olarak bu yıkımı önlemek amacıyla aylardır Azınlık Hükümetini uyarmakta, istifaya zorlamakta ve halk iradesinin hiç gecikmeden yenilenmesi gerekliliğini ortaya koymaktayız. Nitekim, yeni yasama yılında da hükümetin nisap sağlayamaması nedeniyle Meclis toplanamamış ve Başbakan Ersan Saner sonunda istifa etmek zorunda kalmıştır.  

Verimli ömrünü aylar önce tüketmiş olan bu Meclis’ten yeni bir hükümet oluşturulması sorunları daha da derinleştirecektir. Halkın beklentisi yeni bir hükümet değildir. Bir an önce gerçekleştirilecek bir erken genel seçimdir. Halka daha fazla vakit kaybettirmeye kimsenin hakkı yoktur. Bu nedenle Sayın Tatar’ın halkın beklentisine saygılı bir yaklaşımla 60 gün sonra seçime gidilmesi için harekete geçmesi en doğrusu olacaktır.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu