GenelKıbrısManşetToplum

“Trafik canavarı” cenneti olduk!

KKTC yolsuzluk ve kara para aklanması gibi suçlarla birlikte trafikte giderek artan kazalar ve düzensizliklerle de dikkati çekiyor!

KKTC yolsuzluk ve kara para aklanması gibi suçlarla birlikte trafikte giderek artan kazalar ve düzensizliklerle de dikkati çekiyor!

 100 SÜRÜCÜNÜN 20’Sİ
KKTC yolsuzluk ve kara para aklanması gibi suçlarla birlikte trafikte giderek artan kazalar ve düzensizliklerle de dikkati çekiyor! Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri sorumluluk sahaları içerisinde Cumartesi gecesi eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri yaptı. Denetimlerde ülke yasalarına uygunsuz davranan yüzlerce kişi saptandı. Ülkedeki asayiş suçları bir yana trafikteki suçların giderek arttığı görüldü. Beş ilçede 9 bin 080 sürücü kontrol edilirken, bunların en az 1,687’sinin (bin 687) kuralları çiğnediği saptandı. Her 100 sürücünün yaklaşık 20 tanesi (%18.6) cezadan kaçamadı. Trafik suçlarının başında ise aşırı sürat ve seyir halinde cep telefonu kullanmak var. Sarhoşlar ise ayrı dert.

TRAFİKTEKİ ANARŞİ
Küçük bir ülke olmamızdan dolayı ülke polisinin zaman zaman sürücülere toleranslı, “bazı sürücülere ise ayrıcalıklı” davranıldığı gerçeğine de işaret eden vatandaşlar, trafikte ciddi suç işleyenlerin oranının denetimlere takılan kişilerden çok daha fazla olduğuna dikkati çekiyor. Trafikteki anarşiden şikâyet eden birçok duyarlı kişi, trafikte suç işlemeyi alışkanlık haline getiren yerli vatandaşlar olduğu kadar, ülkenin yasalarına ve kültürüne uymayı reddeden çok sayıda işçi, öğrenci ve kaçağın da bulunduğuna işaret ediyor. “Devlet yetkilileri” dahil kim olursa olsun, “kanla” yazılan trafik kurallarına uymaları gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, “yetkili taşıyan(!)” ve aşırı sürat yapan konvoylardan da rahatsız.

SUÇLARIN DÖKÜMÜ
Polis Basın Subaylığı tarafından verilen bilgiye göre, 125 sürücünün trafikten men edildiği kontrollerde trafik suçlarından rapor edilenlerin, suçlarına göre dökümü şöyle:

* Süratli araç kullanmak: 685

* Cep telefonu kullanmak: 156

* Alkollü iken araç kullanmak: 54

* Emniyet kemersiz araç kullanmak: 48

* Sigortasız araç kullanmak: 20

* Ehliyetsiz araç kullanmak: 6

* Diğer suçlar: 593

 

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu