GenelKıbrısManşet

Trafikteki her 5 araçtan 1’i cezalık!

Polisin Cuma gecesi ülke çapında yaptığı asayiş operasyonunda ortaya çıkan acı trafik gerçeği!

Polisin Cuma gecesi ülke çapında yaptığı asayiş operasyonunda ortaya çıkan acı trafik gerçeği!

8,962 araç kontrol edildi. Bu araçların 1,663’ünün sürücüsüne ceza kesildi, sürücülerden 5’i tutuklandı

ALKOLLÜ DE VAR EHLİYETSİZ DE

Tüm polis birimlerinin katılımı ile 21 Ekim Cuma akşamı beş ilçede eş zamanlı olarak yapılan asayiş ve trafik denetimlerinde, ülkede kaçak kalanlar ve kumarbazlar kadar, trafik açısından ortaya çıkan manzaranın da oldukça vahim olduğu görüldü. Polisin denetimlerde çevirdiği her 5 araçtan 1’inde “yasalara uymayan cezalık” bir sıkıntıya rastlandı. Bunların arasında seyrü-sefersiz ve sigortasız araçlar başı çekerken, alkollü şekilde direksiyon başına geçene de ehliyetsiz araç kullananlar da dikkati çekti.

1,663 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

Polisin açıkladığı rakamlara göre, beş ilçedeki trafik denetimlerinde toplam 8 bin 962 araç kontrol edildi. Bu araçların 1,663’ünün sürücüsüne (bin 663’üne) ceza kesilirken, bu rakam durdurulan her 100 kişinin yaklaşık 19’una denk geliyor. Ülke genelinde trafik denetimlerinde, 115 araç trafikten men edilirken, 5 kişi tutuklandı. Ayrıca, alkollü 46 sürücü ile ehliyetsiz 11 sürücüye de ceza kesildi. Trafikteki aracında ve kendisinde suç unsuruna rastlanılan sürücüler içinde Lefkoşa bölgesi başı çekiyor. Mağusa ikinci, Girne üçüncü, İskele dördüncü ve Güzelyurt da beşinci sırada yer alıyor.

TRAFİKTE ORTAYA ÇIKAN VAHİM MANZARA

LEFKOŞA: 2 bin 350 araç sürücüsü kontrol edildi, 4’ü alkollü araç kullanma, 8’i ehliyetsiz olmak üzere, toplam 551 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı. 47 araç trafikten men edildi.

GAZİMAĞUSA: 1,425 araç sürücüsü kontrol edildi, 9’u alkollü araç kullanma olmak üzere, 263 araç sürücüsü çeşitli suçlardan rapor edildi. 9 araç trafikten men edildi.

GİRNE: 3 bin 9 araç sürücüsü kontrol edildi, 26’sı alkollü içki tesiri altında araç kullanma, 1’i sürüş ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere çeşitli suçlardan 507 araç sürücüsü rapor edildi. 52 araç ise trafikten men edildi.

GÜZELYURT: 1,253 araç sürücüsü kontrol edildi, 3’ü alkollü araç kullanma, 1’i ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere çeşitli suçlardan 191 araç sürücüsü rapor edildi. 2 araç trafikten men edildi, 1 araç sürücüsü tutuklandı.

İSKELE: 925 araç sürücüsü kontrol edildi, 4’ü alkollü araç kullanma, 1’i ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere çeşitli suçlardan 151 araç sürücüsü rapor edildi. 5 araç trafikten men edildi, 4 araç sürücüsü tutuklandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu