EkonomiManşetSporTürkiye

Transfer lideri Galatasaray, maaş lideri Beşiktaş

Galatasaray’ın transfer harcamaları 29 milyon Euro’yu aşarken, Beşiktaş’ın bu sezon içinde ödeyeceği maaşlar 35 milyon Euro’yu buluyor. Fenerbahçe transfer harcamalarında rakiplerinin gerisinde kalırken, maaş harcamalarında Galatasaray’ı geçti

Galatasaray’ın transfer harcamaları 29 milyon Euro’yu aşarken, Beşiktaş’ın bu sezon içinde ödeyeceği maaşlar 35 milyon Euro’yu buluyor. Fenerbahçe transfer harcamalarında rakiplerinin gerisinde kalırken, maaş harcamalarında Galatasaray’ı geçti.

Türkiye Süper Ligi’nde transfer sezonu kapandı, parasal açıdan bu yıl Galatasaray’ı bonservis, Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi maaşlar vuracak.

2021-2022 sezonu çok sert bir rekabete sahne olacağının sinyalini ilk maşlardan verdi. Fakat zaten borç içerisinde olan üç büyüklerin finansal durumları asıl büyük mücadelenin verileceği alan olacak.

Transfer sezonundan en çok bonservisli transfer harcaması Galatasaray’dan gelirken, Fenerbahçe ve Beşiktaş ise yıllık maaş bütçesinde yarışıyor.

2021-2022 Süper Lig futbol sezonu oldukça iddialı kadrolarla başladı. Şampiyonlar Ligi gruplarında yarışacak olan Beşiktaş geçen yılki kadrosunun üzerine dünya yıldızlarından takviyelere yaparken, Galatasaray ve Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

Geçen sene beklentileri karşılayamayan Fenerbahçe sezona mutlak şampiyonluk sloganıyla çıkarken kadrosunda da ciddi değişiklikler ve takviyeler yaptı. Fakat kuşkusuz transfer sezonunun en çok para harcayan kulübü Galatasaray oldu.

FİNANSAL FAIR PLAY KILICI KULÜPLERİN HALA TEPESİNDE

Paramevzu.com’un haberine göre 3 büyüklerin yenilenen kadrolarına ve yeni transferleri araştırırken işin en zor kısmı aslında alınan veya kiralanan futbolcuların alacakları yıllık sabit ücretleri bulmak oldu.

Aslında 4 kulüp de daha önceleri halka açık olmanın yani şeffaflığın bir gereği olarak gördüklerinden futbolcularla yaptıkları anlaşmaları en ince detaylarına kadar açıklıyor ne kadar bonservis veya yıllık ne kadar ücret ödeyeceklerini de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildiriyorlardı.

Fakat daha sonra futbolculara ödenen yıllık ücret rakamlarının toplam milyarlarca liralık borçlar veya pasifler içerisinde çok küçük boyutlara sahip olması nedeniyle transfer açıklamalarında bu detayları vermekten sırayla vazgeçtiler.

TFF’nin koyduğu harcama limitleri, şimdilik bir rahatlama yaratsa da ilerleyen yıllarda futbol kulüplerinin en büyük kabusu olmaya devam edeceği kesin görülen Bankalar Birliği anlaşmaları gibi bir çok finansal gerekçe, maaş ve bonservis açısında doğru stratejileri kurmayı zorunlu kılıyor.

Ayrıntılı haber: https://www.paramevzu.com/haber/galatasaray-fenerbahce-ve-besiktas-futbolcu-yillik-ucretleri-20212022-sezonu

Diğer Haberler

Başa dön tuşu