GenelKıbrısManşetSpor

Transfer skandalı

SKANDAL İDDİA, KULÜPLER TESCİL İÇİN İTİRAZ HAZIRLIĞINDA

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen 2021-2022 Futbol Sezonu’nda heyecan devam ederken gazetemize ulaşan bir ihbara göre KTFF’nin transfer döneminde büyük bir skandala imza attığı iddia edildi. KTFF transfer talimatına göre bir futbolcunun bir sezonda en fazla iki transfer yapma hakkı bulunurken, iddiaya göre bir futbolcunun 2021-2022 sezonunda üç kez transfer işlemi yaptığı gündeme getirildi. Transferde bu duruma bağlı olarak birçok futbolcu üçüncü transfer kısıtlamasına takılarak transfer yapamazken yaşanan bu olay futbolcular arasında yeni bir tartışma yarattı. Ayrıca bazı futbol kulüplerinin ise bu konu ile ilgili ligin tescili noktasında KTFF’ye itirazda bulunmak üzere harekete geçtiği öğrenildi.

KAĞAN İÇİN BİR SEZONDA ÜÇ TRANSFER İDDİASI

Konuyla ilgili gazetemize ulaştırılan KTFF resmi sitesinin futbolcu hareketleri ile ilgili görsellerde, bonservisi Esentepe’de bulunan Kağan Görneçli’nin 2021-2022 sezonu transfer döneminde üç kez transfer işlemi gerçekleştirdiği görülüyor. Kağan’ın ana transfer döneminde Haziran 2021’de kiralık olarak Çetinkaya’ya imza attığı ve bu transfer işlemi sisteme girerken, sonrasında ise Ağustos 2021’de Kağan’ın bu kez Girne Halk Evi’ne kiralık olarak transfer olduğu sisteme işlendi. Böylece Kağan bir sezonda ikinci transfer işlemini gerçekleştirmiş oldu. Ancak Kağan, Ocak 2022’de devre arası transfer döneminde ise bu kez de kiralık olarak Gönyeli’ye transfer olup bir sezonda üçüncü kez transfer yaptı. İşin ilginç tarafı ise gazetemize ulaştırılan görsellerde Kağan’ın transfer bilgilerinde daha önce sisteme işlenmiş olan Çetinkaya’ya transferinin şu an sistemde yer almadığı görülürken bunun KTFF tarafından sistemden kaldırıldığı iddia ediliyor.

BİRÇOK FUTBOLCU ÜÇÜNCÜ TRANSFER YASAĞINA TAKILMIŞTI

Futbolda pandemi nedeniyle oynanmayan sezonda ve bu sezonda bazı futbolcular üçüncü transfer kısıtlamasına takılarak transfer yapamamıştı. Oynanmayan sezonda Burak Koçar, ilk olarak Göçmenköy’e imza atarken Göçmenköy’de hiç oynamadan Gönyeli’ye transfer olmuştu. Ancak Gönyeli’den ayrılmak isteyen Burak, iki transfer yaptığı gerekçesiyle Gönyeli’de kaldı. Yine oynanmayan sezonda Ali Özbahar, ilk olarak Girne Halk Evi’ne imza atarken daha sonra kiralık olarak Binatlı’ya gitmişti. Ali’nin devre arasında gündeme gelen transferi yine üçüncü transfer yasağına takıldığı için gerçekleşmedi. Kağan gibi bu sezon başı Çetinkaya’ya imza atan Cemal Yaşınses de daha sonra Göçmenköy’e transfer gerçekleştirdi. Cemal da Göçmenköy’den ayrılmak istediğinde üçüncü transfer kısıtlamasından dolayı Göçmen’de kaldı. Bunun gibi birçok futbolcu daha aynı durumdan dolayı transfer yapamazken ortaya çıkan bu durum yeni tartışmaları beraberinde getireceğe benziyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu