GenelKıbrısManşetSpor

Triatletlerimiz Alanya’da coştu

Özerk olmayan ve başkan ataması yapılmadığı için de Spor Dairesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu adına oluşturulmuş karma takımımız, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin Alanya ilçesinde gerçekleşen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti.

10 TRİATLETİMİZ AVRUPA TRİATLON ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞTI

Özerk olmayan ve başkan ataması yapılmadığı için de Spor Dairesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu adına oluşturulmuş karma takımımız, geçtiğimiz hafta sonu Türkiye’nin Alanya ilçesinde gerçekleşen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Organizasyonda federasyona üye 3 kulüp olan Ares, Tüfekçi ve Aspava’dan Hüseyin Arhan, Berk Bağrıkara, Buğra Korahan, Şevki Ahçıhoca, Ayşa Küçükakça, Mine Devrim, Püren Eda Gözer, Kemal Elektrikçi, Ersun Hasan ve Tuğcan Özkızan olmak üzere 10 sporcumuz yarıştı.

ARHAN VE KÜÇÜKAKÇA GENEL KLASMAN 4’ÜNCÜSÜ

Karmamız adına Ares sporcularından Hüseyin Arhan erkekler genel klasmanda, Ayşa Küçükakça ise kadınlar genel klasmanda dördüncü olarak kürsüye çıkmayı az bir farkla kaçırsa da önemli bir başarı elde ettiler. Hüseyin Arhan ayrıca yarışmanın koşu parkurunun en hızlı derecesini yapan Türk triatlet olurken Alanya’daki yarışın yüzme parkurundaki en iyi dereceyi yapan Türk triatlet de yine Ares’ten Buğra Korahan oldu.

1 BİRİNCİLİK, 4 İKİNCİLİK, 1 ÜÇÜNCÜLÜK

Kıbrıs Türk Triatlon Karması adına Alanya’da 6 sporcu kürsüye gördü. Ares’in kadın sporcusu Ayşa Küçükakça yaş grubunda birincilik elde ederken, Hüseyin Arhan ve Buğra Korahan yaş kategorilerinde ikinci oldu. Aspava sporcusu ve bu yıl Türkiye’de yaş grubunda şampiyonluk elde eden Berk Bağrıkara da yaş grubunda ikincilik elde etti. Yine Aspava’dan Şevki Ahcıhoca kendi yaş grubunda üçüncülük kürsüsüne çıktı. Tüfekçi’nin kadın sporcusu Mine Devrim de yaş grubunda ikincilik aldı. Yarışın kadınlar şampiyonları ile türkiye sprint şampiyonlarına ödüllerini kafilenin idareciliğini yapan Sertaç Bozatlı takdim ederken Ahmet Özsoy ve Berkay Ramiz’in de yönetici olarak yer aldığı kafile yurda mutlu döndü.

SPORCULARIMIZIN ELDE ETTİĞİ DERECELERİ:

Kadınlar:
Ayşa Küçükakça 1.16:38
Mine Devrim 1.21:32
Püren Eda Gözer 1.27:36

Erkekler
Hüseyin Arhan 1.04:03
Buğra Korahan 1.06:07
Berk Bağrıkara 1.07:07
Şevki Ahcıhoca 1.10:03
Tugcan Özkizan 1.12:18
Ersun Hasan 1.14:22
Kemal Elektrikçi 1.17:03

Diğer Haberler

Başa dön tuşu