Güney KıbrısKıbrısManşet

Trodos bembeyaz oldu; Beşparmaklara da kar yağdı

Meteoroloji Dairesi’nin haftalık hava tahminlerine göre, ülkede soğuk hava ve sağanak yağmurlar etkisini sürdürmeye devam edecek.

Meteoroloji Dairesi’nin haftalık hava tahminlerine göre, ülkede soğuk hava ve sağanak yağmurlar etkisini sürdürmeye devam edecek. Bugün ve yarın sabah saatleri don olayı beklenirken, pazar gününden başlayarak çarşambaya kadar ülkede sağanak yağışlar etkili olacak. Pazar günü kuvvetli rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Bu arada KKTC’de elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkardı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ AZALACAK… Meteoroloji Dairesi’nin 20-26 Ocak tarihleri arasındaki hava raporuna göre, bölge genellikle alçak basınç sistemi ile soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor. Hava, bugün, az bulutlu zamanla parçalı bulutlu olacak, yarın ise parçalı zamanla çok bulutlu olacak. Perşembe ve cuma sabah saatleri don olayı bekleniyor. Kıb – Tek, Güney’den elektrik istendiğini açıklarken, kesintilerin azalmasının beklendiği öğrenildi.

SEÇİM GÜNÜ YAĞMURLU… Hava, cumartesi günü, parçalı çok bulutlu zamanla yağmurlu geçecek; erken genel seçimlerin yapılacağı pazar gününden başlayarak çarşamba gününe kadar hava parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu olacak. En yüksek hava sıcaklığı, iç kesimlerde ve sahillerde genellikle 11-14 ºC dolaylarında seyredecek. Rüzgâr, genellikle, Güney ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli, pazar günü ise kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

DÜN EN SOĞUK GÜNDÜ… Kıbrıs’ta dün sonbahar ve kış aylarının en soğuk günü yaşandı… Sıcaklık mevsim normallerinin 7-8 derece altında seyretti. Selvili Tepe’den Girne Boğaz’a kadar kar yağdı. Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, yüksek yerlerde kar yağışı olduğunu belirterek, Selvili Tepe’den Girne Boğaz’a kadar kar düştüğünü söyledi.

TRODOS BEMBEYAZ… Sıcaklığın mevsim normallerinin 7-8 derece altında olduğunu belirten Buran, bugün kar yağışı ve yağmur beklenmediğini belirtti. Güney Kıbrıs’ın yüksek kesimlerinde Salı akşamı başlayan yoğun kar yağışının dün sabah saatlerinde de devam ettiği, buralarda yaşayanların beyaz bir manzaraya uyandığı bildirildi.

KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYİ AŞTI… Trodos’ta kar kalınlığının 15 santimetreyi aştığı bildirildi. Rum radyosuna konuşan Trodos’taki meteoroloji istasyonu yetkilisi İrodotos Panayidis, Trodos platosundaki kar kalınlığının 15 santimetreyi aştığını, hava sıcaklığının da dün öğle saatlerinde sıfırın altında 6 derece santigrat dolayında olduğunu açıkladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu