DünyaGenelManşet

Trump taraftarları sokaklara indi! Bir ‘boynuzlu şaman’ daha görüldü

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın destek çağrısının ardından New York sokakları hareketlendi. Trump destekçilerinin eylemlerinde dikkat çeken bir fotoğraf karesi objektiflere takıldı. Kongre baskınını hatırlatır şekilde yeni bir ‘boynuzlu şaman’ ilgi odağı oldu.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın 21 Mart’ta tutuklanmayı beklediğini söylemesi ve destekçilerini sokaklara çağırması ile New York sokakları hareketlendi. Trump’ın gözaltına alınması ihtimaline karşı, özellikle New York’ta güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Trump’ın destek çağrısının ardından New York’taki Trump Towers ve Manhattan Bölge Savcılığı ofisi çevresinde bir araya gelen Trump destekçileri eylem yaptı.

“BOYNUZLU ŞAMAN” YENİDEN SAHNEDE

Trump’ın seçimi kaybetmesinin ardından yapılan Kongre baskınının simgesi haline gelen ve ‘QAnon Şamanı’ olarak bilinen Jacob Chansley’in bir benzeri de NewYork’taki eylemlerde ortaya çıktı. ‘QAnon Şamanı’ gibi yüzünü boyayıp, hayvan postu ve boynuzla sokaklarda dolaşan Trump destekçisi, eylemlerde ilgi odağı oldu.

Trump’ın resmen suçlanıp suçlanmaması kararı New York Şehri Bölge Savcısı Alvin Bragg’a ait. Bragg, cumartesi günü çalışanlarına gönderdiği bir elektronik posta ile “New York’ta hukukun üstünlüğünü tehdit edecek ya da bizi sindirmeye çalışacak girişimlere hoşgörü göstermeyeceğiz” mesajı vermişti. Bu elektronik posta, Trump’ın gözaltına alınması halinde taraftarlarına protesto çağrısı yapması sonrası atılmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu