KıbrısManşet

Talat: “İnsanlar kovidten değil açlıktan ölecek”

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

MİNE İÇSEL

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemine dair değerlendirmelerde bulunan Talat, hükümetin aldığı kapanma kararlarını eleştirdi. “Bizim kadar kapanan ülke yok” diyen Talat; sağlık kapasitemizin biran önce artırılmasının ve sağlıklı bir açılım olması gerekliliğinin altını çizdi.

Ülkede açılmayan sektörlerin infial içinde olmasını haklı gördüğünü dile getiren İkinci Cumhurbaşkanı, pandemi döneminin başında alınan kapanma kararı sonrası kendisinin, alınması gereken ekonomik önlemler konusunda vurgularda bulunduğunu belirterek o dönem kendisinin çok eleştirildiğini söyledi. Talat, zamanla haklılığımız görüldü diyerek , içerisinde bulunulan ortamın ekonomide alınması gereken önlemlerin alınmamasından kaynaklandığını dile getirdi.

Sağlıkçıların tek yol kapanma söylemlerinde haklı olduklarını belirten Talat, diğer yandan ise işsizlikten açlık noktasına gelen insanların ölmesi durumunu doğurduğunu aktardı.

Sağlıkçıların çift aşı sonrası ülkeye gelişlerde de karantina talebi olması konusunda da açıklamalarda bulunan İkinci Cumhurbaşkanı, bilim insanlarının sürekli kapanma taleplerinin olduğunu ve bu noktada tek söz sahibinin bilim insanları olmaması gerekliliğini söyledi.

Talat açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Söz bilim insanlarının diyorlar; söz bilim insanlarının değil bana göre. Çünkü onlar kapanalım bu salgından kurtulalım diyecek. Söz; ekonomistlerin artı siyasetçilerin beraber olduğu bir mekanizmayla değerlendirilmeli. “Söz bilim insanlarının” derseniz haliyle onların yapacağı kapanmadır

Bana sorarsanız artık bu virüsü tanıdık diye düşünüyorum. Virüsü tanıdıktan sonra  bana göre açılımı daha korkusuzca yapmalıyız. İnsanlar kendileri dikkat edecekler. Önlemleri alacaksınız. Herkes buna uyacak. Herkes kendinden sorumlu olacak. Devletin yapması gereken en önemli şey kapanmadan ziyade “açılırsak sağlık sistemimizi nasıl zora sokmayız” demek olmalıdır. Sağlıkçılarımız kapasitemiz yetmez diyor, bir salgını göğüsleyecek durumda değiliz diyorlar O yüzden kapanalım dedikçe haklı durumdalar çünkü sağlık kapasitemiz yetmiyor. O zaman sağlık kapasitemizi artırarak açılmayı temel hedef görmeliyiz. Çünkü ekonomik yıkımı önlemenin başka yolu yok. Bizim ülke kadar kapanan başka ülke görmedim. Bütün ekonomik faaliyet kapatıldı. Bana göre gereksizdi.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu