DünyaGenelManşet

‘Tatil rezervasyonu için acele etmeyin’ çağrısı

İngiliz Hava ve Denizcilik Bakanı Robert Courts, tatil rezervasyonu yapmak isteyen vatandaşlarına acele etmemeleri çağrısında bulundu

 

İngiliz Hava ve Denizcilik Bakanı Robert Courts, tatil rezervasyonu yapmak isteyen vatandaşlarına acele etmemeleri çağrısında bulundu

İngiliz Hava ve Denizcilik Bakanı Robert Courts, yurt dışına tatil rezervasyonu yapmak isteyen İngiliz vatandaşlarına ‘yeni trafik lambası’ sisteminde hangi ülkenin hangi renkte yer alacağını görmek için Mayıs ayına kadar beklemeleri çağrısında bulundu. Bakan, aksi takdirde rezervasyon yapanların düş kırıklığına uğrayabileceklerini ifade etti.

İNSANLAR REZERVASYON YAPMAKTA ÖZGÜR

Ancak, yaz tatillerinin ne zaman ve hangi koşullarda yapılabileceğine ilişkin raporunu 12 Nisan’da açıklayan ‘Küresel Seyahat Çalışma Grubu (KSÇB)’, hükümetin ‘yaz tatili rezervasyonu için erken’ uyarılarını bir kenara bırakarak, “İnsanlar yurt dışına tatil rezervasyonu yapmakta özgür” ifadelerini kullandı.

DÜŞ KIRIKLIĞI YAŞAYABİLİRLER

Seyahat sektörüne daha fazla iyimserlik sunduklarını kaydeden Courts, “Şimdi çerçeveyi yayınladık. İnsanlara ‘rezervasyon için araştırma yapabilirsiniz’ diyoruz. Ancak tavsiyem, hangi ülkenin hangi renkte (yeşil, turuncu, kırmızı) olduğunu görmek için beklemeleri. Aksi takdirde düş kırıklığı yaşayabilirler. İnsanlar, rezervasyonlarını değiştirebileceğinden veya iade alabileceğinden emin olmalılar. Tatil dönüşü izole olmaları gerekebileceğinin de bilincinde olmalılar” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu