GenelKıbrısManşet

“Toplu taşımayı şirketleştireceğiz, T izni vermeyeceğiz” diyen Arıklı, izinleri kendisi dağıtıyor!

-Gıynık Özel

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, toplu taşımacılık konusunda yeni girişimleri bulunduğunu dile getirerek taşımacılığı tek çatı altında toplama ve şirketleşmeye gitme projelerini aktarmıştı.

Arıklı, kurulacak şirkete, toplu taşımacılık yapan herkesin üye olabileceğini belirttiği açıklamalarında bu konuda kararlı olduklarını da dile getirip, bin 950 izinlendirilmiş, 500 adet ise izin bekleyen toplu taşıma aracı bulunduğu bilgisine paylaşmıştı.

Arıklı, 2 bin 500 rakamının, KKTC için çok fazla olduğunu belirterek, “Bu büyük bir israf. Bu sistemi kurduğumuz taktirde, çok daha az araçla çok daha ucuza, çok daha kaliteli hizmet verebileceğiz. Bu da herkes için kazançlı olacak.” diye konuşmuştu.

Sektörün de şirketleşmeye desteği tam

Eylül ayına kadar tamamlama hedefinde olunan projeye yönelik sektör temsilcileriyle de görüşen Bakan Arıklı, sektörden de aldığı destekle çalışmalarına hız vermişti.

Arıklı; “Gereğinden fazla verildi, iptal edebiliriz” demişti…

Özellikle T izinleri konusuyla ilgili sıklıkla açıklamalarda bulunan Bakan Arıklı, şuanda ihtiyaç yok dediği izinlerle ilgili “rant haline getirildi, politik kaygılarla, popülizm uğruna dağıtılan T izinlerinin o kişilere ciddi rant sağladığı da biliyoruz. Gereğinden fazla verildi, bazılarını iptal edebiliriz…Adam alıyor kiralıyor, oradan ciddi bir rant elde ediyor, kiralayanların veya birden fazla izni olanların iptal edilmesini de gündemimize alacağız” diye konuşmuştu.

Yine Arıklı, yine rant

Bakan Arıklı açıklamalarını bu yönde yaparken, eylemleri ile söylemleri yine birbirini tutmadı.

GIYNIK gazetesine ulaşan toplu taşıma temsilcileri; Bakan Arıklı’nın T izinlerine yönelik kullandığı ifadelerin aksine birçok kişiye T izni verdiğini ve şirketleşme öncesi adeta rant peşinde olduğunu dile getirdi.

Herkesten habersiz İtiraz Kurulu’nu toplayıp izin dağıttı

Öğrenci izni verilmesi için, tatil döneminde olunmasına rağmen İzin Kurulu Toplantısı’nın yapılmaya çalışıldığını belirten sektör temsilcileri; “T izni verilmeyecek” diyen Arıklı’nın kendisinin buna ortam hazırladığını belirtti.

Sektör temsilcileri durumdan oldukça rahatsız…

“Bayram öncesinde  T izinlerini veren İtiraz Kurulu’nu topladılar. İtiraz Kurulu, kimsenin haberi olmadan  üniversitelere ve özel şahıslara hat izinleri verildi” diyen sektör temsilcileri, Bakan Arıklı eliyle gerçekleşen bu gelişmelerden sektörün son derece rahatsız olduğunu belirterek; “Yeni izin verilmemeli, yeni hat açılmamalı. Şirketleşecek denilen toplu taşımacılığa bir takoz daha konuluyor. Bakan Arıklı da bu sorunları dile getirmesine rağmen kendi eliyle bu izinleri veriyor. Şirketleşme öncesi siyasi rant sağlamaya çalışıyor. Biz sektör olarak şirketleşme ile tüm bu yaşananların son bulmasını talep ederken ilgili Bakan kendisi bu hamleleri gerçekleştiriyor. Artık kime güveneceğimizi şaşırdık. Toplu taşıma işte bu yüzden gelişmiyor” diyerek isyan etti.

,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu