GenelKıbrısManşetSağlık

Toplumun ruh sağlığı bozuldu

Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, toplumun Covid-19 riski yaşarken, psikolojik bir travma geçirdiğini belirterek, ekonomik olarak geçtiğimiz bu zor dönemde önlemler alınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti

“RUHSAL BOZUKLUKLARIN ARTTIĞI BİR PANDEMİ DAHA YAŞANIYOR”… Çakıcı, dünyada sadece Covid-19 pandemisi değil, ruhsal bozuklukların arttığı bir pandemi daha yaşandığını kaydederek, ülkede pandemi sürecinde alkol ve uyuşturucu kullanımında meydana gelen artışa dikkat çekti. Alkol ve uyuşturucu kullanımının artmasının, suç oranlarının artmasına neden olduğunu ifade eden Çakıcı, aile içi şiddet olaylarının yüzde 40 arttığını belirterek, anti depresan ilaçların kullanımında da artış yaşandığını söyledi.

“TOPLUM DEPRESYONDA”… İnsanların Covid-19 riski yaşarken psikolojik bir travma geçirdiklerini de belirten TKP Genel Başkanı Uzman Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, insanlığın bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kaldığını, bununla birlikte bir takım ruhsal rahatsızlıklar yaşadıklarını kaydetti. “Aslında toplum depresyonda diyebiliriz” diyen Çakıcı, “Ben 30 yıllık psikiyatristim. Meslek hayatımda ilk kez bu dönemde bu kadar çok acil arama ve başvuru alıyorum. Sıkıntı yaşayan insan sayısı yüzde 20 civarındaydı. Son dönemde bu iki katına çıktı. Hastalanmayan yüzde 20 kadar kişi de hastalanmaya başladı. Hafif olanlar ise ağırlaştı.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu