KıbrısManşetSiyaset

Töre’den Acil Kurultay çağrısı!

Töre, yapılan değişiklikleri hoş karşılamasa da hükümetin ayakta durması için partisinin yanında olacağını açıkladı.

Başbakan Hamza Ersan Saner’in kararıyla ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın onayıyla UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti kabinesinde bugün yapılan değişikliği değerlendiren UBP Milletvekili Zorlu Töre, yapılan değişiklikleri hoş karşılamasa da hükümetin ayakta durması için partisinin yanında olacağını açıkladı.

“Dünyanın en başarılı Sağlık Bakanları’ndan diyerek Sayın Ali Pilli’yi superman ilan ettiniz ardından Sayın Pilli’yi görevden alıp yerine Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ünal Üstel’i ataması ve oradan boşalan koltuğa da Resmiye Canaltay’ın ataması çelişkili bir düşünce” ifadelerine yer veren Töre, bu kararın kamuoyu nezdinde de büyük bir tepki topladığını ve alınan kararın yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Yanlış bir karar alınmasına rağmen hükümeti destekleyeceğini de belirten Töre, şunları söyledi:

“Hükümetimizi desteklemeye elbette devam edeceğiz ancak bu Sayın Başbakan yetkisini doğru kullanmış demek değildir. Alınan bu kararla partimizde kamuoyu nezdinde sıkıntıya girdi. Alınan bu kararla halk neyin ne olduğunu gayet iyi anladı. Ancak anlaşılan bu tür yanlışlar ne ilk ne de son olacaktır. Daha yeni 40’lanmış bir hükümet vardı. 40 gün önce göreve getirdiğiniz bir bakanı mental yorgunluğu var diyerek istifasını istemek, etmeyince de görevden almak yanlış inandırıcı ve etik değildir.”

Yetkinin başbakanda olduğunu ancak başbakanın yetkisini yanlış kullandığını da vurgulayan Töre, “Hükümet ve UBP ciddi sıkıntılar içine girmiştir. Bizim hem sağlıkta hem de ekonomide zaman kaybetme lüksümüz yoktur. Bir an önce yol haritasının çizilip köy- mahalle ilçe kongreleri yapılması ve büyük kurultaya gidilmesi yönünde bir karar üretilmelidir. En kısa zamanda kurultaya gidilmeli” dedi.

Diğer yandan 3 aydır parti genel sekreterinin belirlenmediğini kaydeden Töre, “Boş olan koltukların yerini doldurmaktansa görev değişikliklerini gidiliyor. Partimizin üç aydır genel sekreteri yok. Bir an önce partini genel sekreterlik koltuğu seçim yoluyla doldurulmalıdır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu