EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Turizmde gözler 3 Haziran’a çevrildi

Bir yıldır kapalı olan turizm çalışanlarının artık dayanacak gücü kalmadığını kaydeden KTOB Başkanı Dimağ Çağıner, hükümetin açıklayacağı turizm açılımının tarihine odaklandıklarını kaydetti

TURİZM AÇILIMINA ODAKLANDIK… Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, bir yıldır kapalı olan turizmin yeni açılım için hedeflerinin 3 Haziran olduğunu açıkladı.

ÇİFT AŞI VE ÇİFT PCR İLE GİRİŞLERİ BEKLİYORUZ…    Turizmde en önemli açılımın ülkemize çift aşı ve çift PCR ile girişlere açılması olduğuna dikkat çeken Çağıner,  “Hükümet ve Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın da verdiği 3 Haziran tarihini büyük bir umutla bekliyoruz, gözlerimizi 3 Haziran’a çevirdik” dedi.

BAYRAM OTELLER İÇİN İYİ GEÇTİ… Ramazan Bayramın oteller açısından çok iyi geçtiğini kaydeden Çağıner, otellerin bayram dönemi iç turizme açılmasının olumlu bir adım oluğuna işaret ederek, “Beklentilerimiz normal zamanlarda olmasa bile bir işleyiş olmuştur. Hiç yoktan iyidir, en azından otellerimizin iş yapması ve çarkların yavaş yavaş dönmesi önemlidir” dedi.

KAPALI DEVRE TURİZMDE 2 BİN KİŞİYİ AĞIRLADIK… Dimağ Çağıner, hükümetin kapalı devre turizm modelini uygulamaya koymasının ardından kapalı turizme dahil otellerimizde 2 bine yakın misafir ağırlandığını söyledi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Dimağ Çağıner, bir yıldır kapalı olan turizmin yeni açılım için hedeflerinin 3 Haziran olduğunu açıkladı.

Turizmde en önemli açılımın ülkemize çift aşı ve çift PCR ile girişlere açılması olduğuna dikkat çeken Çağıner,  “Hükümet ve Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın da verdiği 3 Haziran tarihini büyük bir umutla bekliyoruz, gözlerimizi 3 Haziran’a çevirdik” dedi.

Başbakan Ersan Saner’in geçtiğimiz gün açıkladığı gibi turizm açılımının 10 Haziran’dan 3 Haziran’a çekmeye çalışmalarının olumlu bir yaklaşım olduğunu anlatan Dimağ Çağıner, turizmin açılmasıyla ülkede durma noktasına gelen ekonomik çarklarda tekrardan hareketlenmenin yaşanacağını ifade etti.

BAYRAM OTELLER İÇİN ÇOK İYİ GEÇTİ

Ramazan Bayramın oteller açısından çok iyi geçtiğini kaydeden Çağıner, otellerin bayram dönemi iç turizme açılmasının olumlu bir adım oluğuna işaret ederek, “Beklentilerimiz normal zamanlarda olmasa bile bir işleyiş olmuştur. Hiç yoktan iyidir, en azından otellerimizin iş yapması ve çarkların yavaş yavaş dönmesi önemlidir” dedi.

KAPALI DEVRE TURİZMDE 2 BİN KİŞİ AĞIRLADIK

GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Dimağ Çağıner, hükümetin kapalı devre turizm modelini uygulamaya koymasının ardından kapalı turizme dahil otellerimizde 2 bine yakın misafir ağırlandığını söyledi.

Çağıner konuşmasına şöyle devam etti:

“Sektör bir yılı aşkın bir süredir kapalı durumda. Böylece kapalı kalınan dönemde sıkıntılar da fazlasıyla arttı. Tekrardan tesisleri açmak büyük bir maliyet gerektiriyor. Tabi ki istihdamda da sıkıntılar var. Şu anda personel bulmakta zorlanıyoruz”

HÜKÜMET, AÇILIM SORASI SORUNLARA EĞİLMELİ

Dimağ Çağıner, otellerin girdi maliyetlerinin yükseldiğini ve insanların satın alma gücünün düşmesine neden olduğunu kaydetti.

“Açılım sonrasında bizi bekleyen büyük sıkıntılar var. Hükümetten bu konuda bir adım atmasını istiyoruz. Ancak, bugüne kadar bu adımları göremedik. Bu maliyetlerle otellerin açılım sonrası çalışabilmesi de çok zor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu