GenelKıbrısManşet

Tuğcu: Uzun süreli elektrik kesintilerine özel bir şirket müdahale ediyor

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, eylemlilik süreçlerinin devam ettiğini ve KIB-TEK çalışanları olarak hiçbir kesintiye müdahale etmediklerini belirterek, “Uzun süreli elektrik kesintilerine özel bir şirket müdahale ediyor” dedi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen) AKSA ile yeni sözleşmeye olanak sağlayan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı başlatmış olduğu eylemin 16’ncı gününe girildi…

KIB-TEK çalışanlarının eylemde olması ve arızalara müdahale edilememesinden dolayı İskele’ye bağlı Long Beach bölgesi başta olmak üzere birçok bölgede uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, eylemlilik süreçlerinin devam ettiğini, hiçbir kesintiye müdahale etmediklerini belirtti.

Tuğcu, Long Beach’te ve uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı diğer bölgelerde özel bir şirketin devreye girdiğini dile getirerek, “Ortalık baya karıştı. Uzun süreli elektrik kesintilerine biz değil özel bir şirket müdahale ediyor” dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ile bugün sabah tekrar bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydeden Tuğcu, “Amcaoğlu, Başbakan Ünal Üstel’e görüşmelerin detaylarını ilettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Tuğcu, Başbakan Ünal Üstel’in kendilerine geri dönüşte bulunmadığını ifade ederek, “Hala hükümetten cevap bekliyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu