KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

Tüge cezaevine gönderildi, Özdoğan çifti kefaletle serbest

Girne’de gerçekleştirilen tetkik operasyonunda tutuklanan Mehmet Ali Özdoğan ve Leyla Özdoğan ve 67 yaşındaki Bülent Tüge dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polise silah çeken ve aleyhine katle teşebbüs başta olmak üzere 8 dava getirilen ve tüm suçlamaları kabul eden Tüge’nin 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesi talep edildi

Girne’de gerçekleştirilen tetkik operasyonunda tutuklanan Mehmet Ali Özdoğan ve Leyla Özdoğan ve 67 yaşındaki Bülent Tüge dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.  Polise silah çeken ve aleyhine katle teşebbüs başta olmak üzere 8 dava getirilen ve tüm suçlamaları kabul eden Tüge’nin 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesi talep edildi.

Ancak polisin talebine karşın savcılığın talebi üzerine mahkeme Tüge’yi bir ayı aşmayan süreyle cezavine gönderdi. Aynı operasyonda yakalanan ve aleyhlerine 2 suçlama getirilen Mehmet Ali Özdoğan ve Leyla Özdoğan teminatla serbest kaldı.

 Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis çavuşu Tufan Yoncacı  10 Mayıs 2023 tarihinde aldıkları ihbar üzerine operasyon düzenlediklerini söyledi.

Polis,  operasyon kapsamında Mehmet Ali Özdoğan’ın ikametgahında arama yapmaya gittiklerini açıkladı. Polis, arama yapılacağı esnada, zanlı Bülent Tüge’ye evde veya tasarrufunda kanunsuz herhangi bir şey olup olmadığının sorulduğunu açıkladı. Polis, zanlının, “Karşıdaki siyah poşette uyuşturucu var” dedikten sonra tasarrufunda bulundurduğu tabancayı narkotik ekiplerine doğrultarak “Kimse kıpırdamasın, hepinizi vururum, benim kaybedecek hiçbir şeyim yok” dediğini söyledi. Polis, makul güç kullanılarak etkisiz hale getirilmeye çalışan zanlının bu esnada tetiğe basarak polisleri öldürmeye teşebbüs ettiğini açıkladı.  Zanlının etkisiz hale getirildiğini anlatan polis, silahta yapılan incelemede şarjöründe 9 adet canlı mermi bulunduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, Glock marka 9 mm çapındaki silahın emare alındığını belirtti. Polis memuru, evde yapılan arama sonucu, iki adet hassas terazi, 506 gram hintkeneviri (skunk), 6 gram kokain ve bir gram eroin, 23 adet canlı mermi, ayrıca uyuşturucu geliri olduğu düşünülen 25 bin 285 TL,  250 Dolar 360 Sterlin ve 325 Euro bulunduğunu bildirdi. Zanlı Tüge ile birlikte ikametgah içerisinde bulunan Mehmet Ali Özdoğan ile Lezya Özdoğan’ın da tutuklandığını belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Polis, zanlı Tüge’nin gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 7 Mayıs 2023 tarihinde Güney Kıbrıs’tan ithal ettiğini açıkladı. Polis memuru, Ali Özdoğan’ın da ifadesinde operasyondan önce Tüge ile birlikte uyuşturucu içtiklerini itiraf ettiğini söyledi. Soruşturmanın büyük bir kısmının tamamlandığını belirten polis, zanlılardan Tüge’nin katle teşebbüs suçu başta olmak üzere aleyhine getirilen 8 davayı kabul ettiğini, ağır cezada yargılanacağını belirterek, 3 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Polis. Özdoğan çiftinin ise çalışma izinlerinin iptal edildiğini belirterek, uygun bir teminat talep etti.

Savcı, Tüge’nin 3 yerine bir ay süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Talepleri değerlendiren mahkeme, Tüge’yi bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderirken, Özdoğan çiftini 100 bin TL tutarında kefalet senediyle tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu