KıbrısManşet

TÜİK görevlileri: ‘Randevunuz olmadığı için giriş yapamazsınız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK binasına alınmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından TÜİK’e geldi. TÜİK görevlileri tarafından ‘randevunuz olmadığı için giriş yapamazsınız’ yanıtı verildi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından öne çıkan satır başları:

TÜİK, Cumhuriyetin önemli kurumlarından birisidir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu kurumun verdiği rakamlar üzerine siyasi partiler, ekonomik ve sosyal çevreler politika oluştururlar. Dün TÜİK başkanlığından randevu istedik. Gelen milletvekili arkadaşlarımın tamamı geçmişte ekonomide çalışmış arkadaşlarımız. Sağlıklı ve tutarlı bilgiler almaya geldik. Randevu verilmediğini ve kapıyı açamayacaklarını belirttiler.

Türkiye İstatistik Kurumu kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon kasımda yüzde 3,51 artarken yıllık bazda yüzde 21,31 oldu bu rakamlar güven veremiyor. Bu rakamlarla enflasyon 3 yılın zirvesine çıktı. Vatandaşlarıma sesleniyorum pazara gittiğinizde doğalgazı yaktığınızda enflasyon bunların iddia ettiği gibi mi? Burası güven vermediği için bir grup akademisyen ve sosyal devrimci de bilgiyi topluyor onların verileri 9.31 aylık yıllık 58.63 diyorlar

Diğer Haberler

Başa dön tuşu