EkonomiGenelKıbrısManşet

Tüketiciyi korumak temel amaç olmalı

Tüketici Konseyi 14’üncü olağan toplantısında, bir dizi tavsiye kararı alındı

Tüketici Konseyi 14’üncü olağan toplantısında, bir dizi tavsiye kararı alındı

TÜKETİCİ KONSEYİ TOPLANDI

Tüketici Konseyi’nin 14’üncü olağan toplantısı 24 Mart 2023 Cuma günü Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda yapıldı. Tüketici Konseyi, çeşitli öneriler ve tartışmalardan sonra tüketicilerin korunması amacıyla bir dizi tavsiye kararı aldı. Toplantı, ilgili bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerden oluşan Tüketici Konseyi ile Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti Başkanı Evren Zeki Gücel’in çağrısı üzerine gerçekleştirildi.

TÜKETİCİ KONSEYİ’NİN TAVSİYE KARARLARI

Tüketici Konseyi’nin, çeşitli öneriler ve tartışmalardan sonra aldığı tavsiye kararları şöyle:

* Tüketicileri Koruma Yasası’nda gerekli yasal değişikliklerin yapılması için Alt Komitenin kurulması.
* Piyasada satılan ürünlerin fiyat denetimlerinin Bakanlık tarafından yapılması.
* Genel olarak otomotiv sektöründe standartların getirilmesi ve bu sektörde çalışanların niteliklerinin belirlenmesi.
* Mal ve Hizmetler Hakem Heyetine (Tüketici şikayetlerini alan birim) on-line şikayetlerin yapılabilmesi için çalışma başlatılması.
* Okullarda ve kamuda tüketici bilinci eğitimlerinin verilmesi.
* Garanti süresi içerisinde tamir amaçlı yurt dışına gönderilen telefonlar için çifte vergilendirme ve kayıt zorunluluğunun ortadan kaldırılması için girişim yapılması.
* Bu yıl içerisinde bir Tüketici Çalıştayı yapılması.

TOPLUMDAN GELEN ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ

Bu arada, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, kendi bakanlığı bünyesindeki Ticaret Dairesi’nin piyasa gözetim ve denetimlerinin devam ettiğini, toplumdan gelen şikayetlerin mutlaka değerlendirildiğini söyledi. Tüketici Konseyi’nin toplantısına katılarak konuşma yapan Amcaoğlu, Ticaret Dairesi bünyesinde piyasa gözetim ve denetimlerinin devam ettiğini, toplumdan gelen her şikâyetin titizlikle ele alındığını belirtti. Amcaoğlu, hazırladıkları yasalar çerçevesinde düzenleme alanı bulacak olan “enerji planlamasının” tüketiciyi yakından ilgilendirdiğine işaret etti. 21 yıldır bekleyen ve yürürlüğe giren Hal Yasası’nın ise tüketici hakları açısından önemine vurgu yapan Amcaoğlu, tüketici haklarının farkındalık oluşturması adına okullarda eğitim faaliyetleri için çalışmalarının devam ettiğini de ekledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu