KıbrısManşet

Manga: Tüm kesimlerin sorunlarına çözüm getirilmelidir

Memur-Sen Başkanı Akın Manga, yaşanılan kabine değişikliği ve pandemi dolayısıyla sektörün yaşadığı sıkıntılara değindi.

 

Son günlerde yapılan kabine değişiklikleriyle ilgili açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Akın Manga, “KKTC’de yine erken seçimin gündeme taşındığına tanık olmaktayız. Halkımızın tüm sektörleriyle, yaşam mücadelesi verdiği bu dönemde, bizlerin dert ve beklentisi, seçim değil yaşam ve geçim derdidir. Tüm kesimlerin sorunlarına çözüm getirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Piyasaya kaynak aktarmanın yollarının bulunması gerektiğini aktaran Manga, ekonominin çarklarının dönmesi sağlanmalıdır dedi ve ekledi: “Pandemi ile mücadele önceliğimiz olmakla birlikte, ekonominin ayakta kalması da, vazgeçilmez bir gerekliliktir. Bu nedenle alınan ve/veya alınacak tedbirlerin yan etkilerinin olabileceğini de dikkate almak zorundayız”

Toplumsal bir seferberlik ruhuyla hareket etmenin önemine değinen Memur-Sen Başkanı, “Sorunlara çözüm üretmek noktasında buluşmak zorundayız. Bu gerçeğe rağmen, yaşanan sorunları fırsatçılık olarak değerlendirip, erken seçim istemini dile getirenleri kınıyoruz” ifadelerine yer verdi

TC-KKTC arasında imzalanacak ekonomik protokol ile ilgili konuşan Memur-Sen başkanı Akın Manga, “Memur-sen olarak bir kez daha halkımızın gündeminin erken seçim olmadığını vurgulayarak,protokol ile birlikte ekonomik ve sosyal sorunlarımıza, çözüm üretebilecek olanakların sağlanmasıdır. Pandemi nedeniyle yoğun bakıma giren tüm sektörlerin sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasıdır” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu