KıbrısManşetToplum

Tunç Adanır’dan hükümete ‘fahiş fiyat denetimi’ çağrısı

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, hükümete çağrı yaparak, ‘fahiş fiyat denetimi’ ile cezai yaptırımları uygulayacak olan yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Tunç Adanır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hükümete çağrı yaptı.

KTMMOB Başkanı Adanır, “Hükümet, böylesi zor bir zamanda halkın yaşadıklarına önem, anlattıklarına kulak veriyor olsaydı Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısındaki değer kaybı veya dünyadaki enflasyonun arkasına sığınmaz; gerçekçi adımlar atıp, yasal düzenlemeler yaparak insanını bir nebze olsun rahatlatıcı önlemler alırdı…” ifadelerini kullandı.

Adanır, “Hükümet, olağanüstü afet ve ekonomik dalgalanma dönemlerinde, haklı sebeplere dayanmaksızın, maliyet fiyat artışını aşacak şekilde yapılan ‘fahiş fiyat artışlarına’ ‘fahiş fiyat denetimi’ ile cezai yaptırımları uygulayacak yasal düzenlemeyi bir an önce hayata geçirmelidir” dedi.

“HALKA KARŞI SAMİMİYETİNİZ KONUŞMA İLE DEĞİL İCRAATLARINIZLA ÖLÇÜLÜR”

Adanır, şöyle devam etti:

“Açılıştan açılışa koşuşturmaktan, misafir ağırlamaktan böyle bir yasa taslağını hazırlamaya vakit bulamayan hükümetimizi ve fahiş fiyatlar altında her gün daha fazla ezilen halkımızı düşünerek Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak “fahiş fiyat denetimi” yasa taslağını hazırladık.

Konuştuğunuz kadar samimi ve uygulamaya da niyetliyseniz artık elinizde yasa taslağı da var… Unutmayın… Halka karşı samimiyetiniz konuşma ile değil icraatlarınızla ölçülür… Hatırlatırız!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu