GenelManşetTürkiye

Tunceli’de kente dışarıdan gelen avcılara alkış ve sloganlarla tepki gösterdiler

Tunceli’de bulunan siyasi partililer, STÖ temsilcileri kente dışarıdan gelen avcılara alkış ve sloganlarla tepki gösterdi.

Tunceli’de bulunan siyasi partililer, STÖ temsilcileri kente dışarıdan gelen avcılara alkış ve sloganlarla tepki gösterdi. 

Tunceli’e yaban hayvanlarını avlamak için kente gelen ve Tunceli Öğretmen Evi’ne yerleştirilen avcılara tepki göstermek isteyen kentteki siyasi partililer, Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri, avcıların yerleştirildiği öğretmen evi binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, avı protesto etmek isteyenlere karşı sokağı kapattı. Polis, “Avcılık yasaklansın” ve “Bizim Sahibimiz Hızır’dır Bizi Öldürmeyin” yazılı pankartı açarak yürümek isteyen eylemcilere de izin vermedi. 

Eylemcilerle müzakereleri sırasında avcıları savunan polisler, kente gelen avcıların kaçak değil, “belgeli” olduğunu ve dağ keçilerini değil “10 tane yaban domuzunu” avlayacaklarını söyledi. Polislere tepki gösteren eylemciler ise, “Avcılık istemiyoruz” sloganları attı. Polis engeline ve avcılara karşı alkışlı protesto yapan eylemciler, daha sonra eylemlerini sonlandırdı. 

SOSYAL MEDYADAN AVCILARA TEPKİ 

Av yapılmasına verilen izine karşı bir başka tepki de sosyal medyadan geldi. Twitter üzerinden #AvcılıkDoğaSoykırımıdır hashtag’i açan hayvanseverler, yaklaşık 2 milyon kişiye ulaştı. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu