KıbrısManşetSiyasetToplum

Tunçtaşlı: “Kurultay 18 Eylül’de gerçekleşecek”

DP Genel Başkan adayı Ali Tunçtaşlı, partinin mevcut Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun DP’de yıllarca hizmetlerde bulunduğunun ve DP’nin tarihlerinden biri olduğunu söyledi. Tunçtaşlı, kendisinin partinin geleceği olacağını ifade ederek, “Çıktığım bu yolda güzel destekler aldım” dedi

Ali Tunçtaşlı, 3 Eylül tarihinde belirlenen kurultayın çoğunluk katılmadığından dolayı 15 gün sonraya ertelendiğini ve DP’nin 7 bin 500 civarında üyesi olduğunu bu yüzden de 3 bin 500 civarı bir katılım olması gerektiğini kaydetti.

“BU SAYIYI SAĞLAYAMAYACAĞIMIZ İLK ETAPTA ORTADAYDI”

“Geçmişten edindiğimiz tecrübeye göre bu sayıyı sağlayamayacağımız ilk etapta ortadaydı” ifadelerini kullanan Tunçtaşlı, kurultayı 18 Eylül’de gerçekleştireceklerini söyledi.

DP’de yıllar önce genel başkanlık seçimi olduğunu belirten Tunçtaşlı, partinin mevcut Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun DP’de yıllarca hizmetlerde bulunduğunun ve DP’nin tarihlerinden biri halinde olduğunun altını çizdi.

“ÇIKTIĞIM BU YOLDA GÜZEL DESTEKLER ALDIM”

Fikri Ataoğlu DP’nin tarihi ise bende DP’nin geleceğiyim” diye konuşan Tunçtaşlı, gerekçeleri ile birlikte DP’nin daha ileri taşınabilmesi için aday olduğunu kaydetti. Tunçtaşlı, çıktığı bu yolda güzel destekler aldığını da söyledi.

Tunçtaşlı, üyelere yönetim anlayışının farklı olduğunu anlattığından bahsederek “DP’deki yönetim bölüşülerek başarı sağlamalı” dedi.

Yıllarca Turizm Bakanlığı adı altında anıldıklarını ancak eğitim, sağlık, tarım veya hayvancılık ile ilgili bizzat ilgi gösterilmesi gereken konularda olduğunu söyleyen Tunçtaşlı, vatandaşın dertlerinin bizzat yerinden dinlenmesi gerektiğini ifade etti.

YÖNETİM SADECE BELLİ KİŞİLERİN ELİNE GEÇTİ”

Zamanla yönetimin sadece belli kişilerin eline geçtiğinin altını çizen Tunçtaşlı, “Benim isyanım buradaydı” dedi.

Bir partiyi genel başkan ve seçilen 10 kişinin yönetmemesi gerektiğine değinen Tunçtaşlı, partinin ilgili organlarında konuların paylaşılması gerektiğini belirtti.

“Partiye güven yıllar geçtikçe azaldı” diye konuşan Tunçtaşlı, DP’nin 1992 yılında kurulduğunu ve almış olduğu milletvekili sayısının 17 olduğunu dile getirdi. Tunçtaşlı, DP’nin son çıkarmış olduğu milletvekili sayısının 3 ve aldığı oy oranının yüzde 7.41 ile otuz senenin en düşük oy oranı olduğunu kaydetti.

Farklı yönetme politikasını dillendiren gençlere şans verilmesi gerektiğine değinen Tunçtaşlı, iki kat daha fazla başarı sağlanacağının garantisini verdiğine dikkatleri çekti.

Fikri Ataoğlu’nu son zamanlarda hiç gördünüz mü bir çiftçinin, hayvancının sıkıntısını dinlerken?” diye konuşan Tunçtaşlı, hastanelerin durumunun ağlanacak halde olmasının konuşulmadığını söyledi.

Tunçtaşlı kendi iddiasının teknik elemanlarla ve alanında uzman kişilerle parti politikası üretmek olduğunu söyledi.

“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ DP’YE TAŞINMALIYDI”

“Sayın Ataoğlu ile toplantı yaptım ve kendisinin seçilerek milletvekili olduğunu söyledim” diye konuşan Tunçtaşlı, kendisinin de 13 sene hizmet verdiğini ve düşüncelerini birleştirmeyi teklif ettiğini söyledi. Tunçtaşlı, eş başkanlık sisteminin DP’ye taşınmasını istediğini de belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu