KıbrısManşet

“Tüp bebek tedavisi en sonki aşama”

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Önal, tüp bebek tedavisinin en sonki aşama olduğunu aktararak “Hastaya alternatif tedaviler uygulayarak ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Murat Önal, BRT’de Ceren Aksu’nun hazırlayıp sunduğu “İnteraktif” adlı programa konuk oldu. Önal, ailelere tüp bebek tedavisine başlamadan önce alternatif tedaviler denendiğini aktardı.

Önal, 35 yaş altı hastalarımıza denemeye devam etmelerinin önerildiğini söyleyerek ebeveyn olmak isteyenlerin daha sakin bir tutum sergilemesi gerektiğini ve sabırlı olmalarını ifade etti.

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce basit tedavilerle başlandığını ardından doğal bir adet döngüsünü abartarak uygulandığını ve bazı hormonsal ilaçlar verildiğini aktardı. Önal, “En fazla yumurta sayısını elde etmeye çalışıyoruz. 10-12 gün kadar hormon ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ardından bunları topluyoruz. Yumurtaları eşin spermi ile döllenme işlemi gerçekleşiyor. Gelişimlerinin takibini 3 ila 5 gün kadar yapıyoruz. 12 günlük bir süreç sonrasında gebe olup olmadığını anlıyoruz” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE TEDAVİLER AKSAMADI”

Önal, pandemi sürecinde tüp bebek tedavisi yapan ailelerin tedavilerinin aksatılmadığını belirtti.

Ülkenin kapalı olduğu süre boyunca tüp bebek tedavisi bulunan hastaların, hastaneye gitmelerini en alt seviyede tutulduğunu ifade eden Op. Dr. Önal, “Hastalara yeni tedavi yöntemleri sunarak, hastaneye gelme oranları oldukça düşürdük” dedi.

Pandemi sürecinde tüp bebek tedavisi yapılan birçok hastanın, tedaviye ara vermek zorunda kaldıklarını aktaran Önal, hastaların tekrar tedaviye başladıklarını da belirtti.

“GENÇ ANNE OLMAK İSTEMEYENLER YUMURTALARINI DONDURSUN”

Op. Dr. Önal, 35 yaş altı anne adaylarının çocuk sahibi olmak istemedikleri taktirde yumurtalarını dondurmalarının önemine ilişkin açıklama yaparak ileride anne olmak istendiğinde dondurma işlemi ile daha kolay gebe kalındığını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu