KıbrısManşetToplum

Tüp gaz değere bindi hırsızlıklar çoğaldı

Alayköy’de 1 gecede, 3 farklı ikametgâhtan 5 adet 10 kilogramlık mutfak tüpünü sirkat eden ‘tüp gaz çetesi’ yakayı ele verdi.

Alayköy’de 1 gecede, 3 farklı ikametgâhtan 5 adet 10 kilogramlık mutfak tüpünü sirkat eden ‘tüp gaz çetesi’ yakayı ele verdi.

TÜP HIRSIZLIKLARINDA ARTIŞ
Kriminal olayların giderek artış gösterdiği ülkemizde, tüp gaz değerlendikçe hırsızlıklar olayları da artış göstermeye başladı. Alayköy’de 3 farklı ikametgâhtan 5 adet 10 kilogramlık mutfak tüpünü sirkat eden zanlılar yakayı ele verdi. Boş halde 4 bin, dolu halde ise 5 bin 400 TL değerinde olan gaz tüplerini sirkat eden zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

“NE GÜNLERE KALDIK”
Ülke gündemi son günlerde tüp gaz kriziyle meşgulken, şimdi bir de gaz tüpü hırsızlıkları gündeme gelmeye başladı. Vatandaşlar, alım gücünün günden güne eridiği bu dönemde bir de hırsızlar nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Boş halde 800 TL, dolu halde ise bin 80 TL değerinde olan gaz tüplerine göz diken hırsızlar, evlerin bahçelerine girerek tüpleri sirkat etti. Çalınacak korkusuyla gaz tüpleri için önlem almak zorunda kalan vatandaşların kimisi tüpleri zincirle kilitliyor, kimisi kafes yaptırıyor ya da tüpleri ambarında saklıyor. “Ne günlere kadık” diyen vatandaşlar, “Tüplerimiz çalınmasın diye bir de önlem almak için masrafa girmek zorunda kalıyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“FARKLI ŞİKÂYETLER DE VAR”
“Sirkat” ve “Mülke Tecavüz” suçlarından tutuklanan zanlılar Ömer Boz, Şahin Demir, Harun Özer ve İzzet Eraslan isimli zanlıların 14 Haziran tarihinde 3 farklı ikametgâhtan 5 adet tüp gazı sirkat ettiklerini mahkemeye aktaran polis, meseleyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve farklı şikâyetlerde olduğunu aktarıp, zanlıların çaldığı tüp gaz sayısının artabileceğini söyleyerek zanlılar aleyhinde 3 günlük tutukluluk emri temin etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu