EkonomiKıbrısManşet

Tüp gaz satışı durdurulmayacak

Özellikle gazın 1 yıldır zararına satıldığını dile getiren ithalatçı firma yetkilileri, “Gazla ilgili şu anda bir problem yok gaz satışını durdurma gibi bir düşüncemiz yok ama akaryakıt satışını durdurmaktan başka çaremiz yoktu” dedi

Ülkede yaşanan akaryakıt kriziyle ilgili Gıynık Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ithalatçı firma yetkilileri, TL’nin döviz karşısındaki değer kaybı ve petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle çok zor günlerden geçtiklerini ve ellerindeki ürünü litre başına yaklaşık 1 TL zararına sattıklarını dile getirdi. Hükümetlerin siyasi kaygılarla doğru bir fiyat politikası gütmediğini savunan yetkililer, “Bugüne kadar halk yakıtsız kalmasın diye bu durumu sineye çektik fakat şu anda artık akaryakıt satışı yapabilecek durumda değiliz çünkü dayanacak gücümüz kalmadı” açıklamasında bulundu.

Özellikle gazın 1 yıldır zararına satıldığını dile getiren ithalatçı firma yetkilileri, “Gazla ilgili şu anda bir problem yok gaz satışını durdurma gibi bir düşüncemiz yok ama akaryakıt satışını durdurmaktan başka çaremiz yoktu” dedi. Ülkedeki gaz stokunun ay sonuna kadar biteceğini ve yeni gazın da oldukça pahalı şekilde ülkeye giriş yapacağını ifade eden yetkililer, “Vatandaşların tüp kuyruğuna girmelerine gerek yok fakat ortalama fiyata bakarsak en azından litre başına 90 kuruşluk bir zam öngörülüyor. Gaz stokumuz zaten bitiyor ve yeni gelecek gazın fiyatı da ona göre olacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu