GenelKıbrısManşetTürkiye

TUREB de suç duyurusunda bulundu

Adıyaman’da Kıbrıslı öğrencilerle beraber Türkiye’den de rehberlerin konakladığı ve depremde çöken İsias Otel hakkında TUREB de suç duyurusunda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremde çöken İsias Otel’de Mağusa Türk Maarif Koleji kafilesi ile birlikte hayatlarını kaybeden rehberlerin bağlı bulunduğu Turist Rehberleri Birliği (TUREB) de Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Duvar’ın aktardığına göre, Adıyaman’da uygulama eğitimine giden 43 kişilik rehber grubunun konakladığı Isias Hotel’in enkazında yaşamını yitiren rehber sayısı 30’a yükseldi. TUREB’in açıklamasına göre, enkazda Hasan Öz, Etem Yedek ve Lenur Seyfettinoğlu’nun da cansız bedenine ulaşıldı. 12 rehberin sağ veya yaralı kurtarıldığı enkazdaki rehberlerden Ömer Kale hakkında ilk gelen bilgilere göre KATAK arama kurtarma ekince enkazdan çıkarıldığı, ancak sonrasında netleşen başka bir bilgi olmadığı bildirildi. Kale’nin herhangi bir hastanede mi yoksa enkazda mı olduğuna yönelik durumunun henüz bilinmediği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu