EkonomiGenelManşetTürkiye

Turistler Ege’den Karadeniz’e yöneldi

Türkiye’ye gelen yabancı turistler güneyde ve batıda çıkan yangınlar nedeniyle rota değişikliği yaptılar

REZERVASYON İPTALLLERİ ARTIYOR… Son 10 gündür Türkiye’nin 32 kentinde görülen 137 yangın önemli turizm merkezlerinden Manavgat, Gündoğmuş, Demre, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Fethiye ve Milas’ta rezervasyon iptallerini beraberinde getirirken tatilciye de rota değiştirtti.

TURİSTLER EGE’DEN KARADENİZ’E YÖNELDİ… Yangın bölgesini terk eden bazı tatilciler Karadeniz’e yöneldi. Ege Bölgesi’ndeki turizm sektörü temsilcileri iptallerin başladığını ve yangının sürdüğü Marmaris’te yüzde 80’lere varan rezervasyon kaybı beklediklerini ifade ediyor.

150 BİN İPTAL VAR. 2022’DE YANSIMALARI OLACAK… Turizmciler, şu anda bölgedeki turistik kaybının 150 binlerde olduğunu, ancak asıl kaybın ağustos sonunda belli olacağını ifade ederek, yangın felaketinin 2022 yılı rezervasyonlarına da yansıyacağını kaydetti.

AKDENİZ’DEKİ TURİZMCİLER GİDİŞATTAN MEMNUN… Akdeniz bölgesindeki turizmciler ise şu anda yoğun ve gidişatı etkileyecek bir iptal durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Rezervasyon akışlarının da normal seyrinde devam ettiğine işaret eden turizmciler, “Sektör olarak ağır finansal hasarlı bir 2020 yılı sonrasında 2021 yılıyla yaraları kısmen de olsa sarabilmeyi ümit ediyoruz. Sektörün yeni bir krize karşı direnci zayıfladı. Umarız olabilecek en iyi sonuçlarla 2022 sezonuna ulaşabiliriz” dedi.

Türkiye’deki yangın nedeniyle turizmde Marmaris ve bazı bölgelerde iptaller yaşanırken, tatilciler rota değiştirdi.
Son 10 gündür Türkiye’nin 32 kentinde görülen 137 yangın önemli turizm merkezlerinden Manavgat, Gündoğmuş, Demre, Bodrum, Köyceğiz, Marmaris, Fethiye ve Milas’ta rezervasyon iptallerini beraberinde getirirken tatilciye de rota değiştirtti.

Yangın bölgesini terk eden bazı tatilciler Karadeniz’e yöneldi. Ege Bölgesi’ndeki turizm sektörü temsilcileri iptallerin başladığını ve yangının sürdüğü Marmaris’te yüzde 80’lere varan rezervasyon kaybı beklediklerini ifade ediyor.

TURLARA YENİ ROTA

Turizmciler, yangın nedeniyle Güney Ege ve Güney bölgelerine olan tur rezervasyonlarında yüzde 10 düşüş görülürken, Karadeniz bölgesine yönelik turlara ilginin yüzde 10 arttığını söyledi.

Yangın nedeniyle sadece Antalya’da İstanbul Anadolu Yakası büyüklüğünde bir ormanın yok olduğunu anlatan turizmciler şunları kaydetti: “Bizim bölgemizdeki kayıp çok daha yüksek. Bölgedeki tesislerde kalan turistler içinde dumandan etkilenip otel değişikliği isteyenler var, Kovid-19 geçirip oksijen almaya gelip ülkesine geri dönenler var, çevreci olup kendini rahatsız hissedip gelmeyenler var.”

Turizmciler, şu anda bölgedeki turistik kaybının 150 binlerde olduğunu, ancak asıl kaybın ağustos sonunda belli olacağını ifade ederek, yangın felaketinin 2022 yılı rezervasyonlarına da yansıyacağını kaydetti.

AKDENİZ’DE SORUN YOK

Akdeniz bölgesindeki turizmciler ise şu anda yoğun ve gidişatı etkileyecek bir iptal durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Rezervasyon akışlarının da normal seyrinde devam ettiğine işaret eden turizmciler, “Sektör olarak ağır finansal hasarlı bir 2020 yılı sonrasında 2021 yılıyla yaraları kısmen de olsa sarabilmeyi ümit ediyoruz. Sektörün yeni bir krize karşı direnci zayıfladı. Umarız olabilecek en iyi sonuçlarla 2022 sezonuna ulaşabiliriz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu