KıbrısManşet

Turizm Bakanı Ataoğlu esnafa da can suyu olması adına karantinasız giriş talebinde

Bayramda çift aşı çift PCR şartı ile turist kabul edilebilir. Başbakan Saner de öneriye sıcak bakıyor. Gözler Üst Kurul'da!

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çift aşı çift PCR; karantinasız giriş!

Ramazan Bayramı için kapalı devre turizm dışında ülkeye turist getirme talebinde olduklarını belirten Turizm Bakanı, söz konusu talebin Sağlık Bakanı Ünal Üstel ve Başbakan Ersan Saner ile paylaşıldığını ve Başbakan Saner’in bu talebe sıcak baktığını söyledi. Çift aşı ve çift PCR şartı ile ülkeye girişlerin kabul edileceğini belirten Ataoğlu, bu sayede pandemi döneminde sıkıntı içerisinde olan esnafa da can suyu olunabileceğini belirtti.

Kapalı devrede de esnafa katkı düşüncesi

Kapalı devre turizm konusunda sıkıntı yaşanmadığını belirten Ataoğlu, bu turizm türü içerisinde de esnafa katkı koymak adına Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile görüşüldüğü aktardı. Kapalı turizm içerisinde otelde konaklayan turistlerin online alışveriş yapabilmesi için çalışmalar olduğunu belirten Turizm Bakanı, aynı zamanda otellerin içerisinde yerli ürünlerin yer aldığı bir de stant kurulması fikri olduğunu aktardı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Bayramdan sonra çift aşılı çift PCRla ülkeye gelme talebimiz var. Sağlık Bakanımızla da Başbakanımızla da bu önerileri konuştuk. Başbakanımız da buna sıcak baktı.  Buna karar veerilirse acetelere ve bağlı sektörlere de haber verme olasılığımız olur. Ekonomi ve esnafın ciddi şekilde sıkıntıda olduğunu görüyoruz. Çift aşı ve PCR istememizin sebebi sağlıklı olarak gelecek olmaları ve karantinasız olarak gelebilmeleri. Kapalı devre dışında gelecek kişiler esnafla da iç içe olacaklar esnaflarımıza da dokunacağız bu şekilde. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile görüştük. Online alışveriş platformu yapabiliriz. Hatta otellerimiz Esnaf ve Zanaatkarlar Odasının belirleyeceği ürünlerin ikramı ve bu ürünlerin satışı yapılabilir. Stant kurulması otellerin sorumluluğu olmak koşuluyla satış yapılabilir. Esnafa da bir nebze olsun kar olur. Ama bizim esas arzumuz kapalı devre dışında da turizmi başlatabilmek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu