KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Turizm Bakanı Ataoğlu, T.C Turizm Bakanı Ersoy’la İstanbul’da bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la bir araya gelerek alternatif turizm alanları konusunu görüştü.

Turizm Bakanlığından verilen bilgiye göre, İstanbul’da yer alan görüşme ile ilgili Fikri Ataoğlu yaptığı açıklamada, Yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasıyla, turizmde de yükselen bir grafik beklediklerini, ülkedeki yatak kapasitesinin bir süre sonra yeterli olmayacağına inandığını belirtti.

Ülkede yeni turizm alanlarının yaratılması ve alternatif konaklama çeşitliliğinin artırılması için ortak projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Ataoğlu, iki bakanlık arasında yıllardan beridir sürdürülen işbirliğinin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade etti.

Ataoğlu, ülkede lüks 5 yıldızlı oteller yanında, eko-agro turizmini ön plana çıkarabilecek daha küçük, doğa ile iç içe konaklama tesisleri planlandığını, “Glamping” diye adlandırılan, lüks ama doğa içinde Kamp Turizmi konusunda da bölgeler oluşturulmaya başlandığından bahsetti.

Bafta turizm bölgesi için ortak eğlence alanları, yeşil alanlar, golf ve spor turizmine yönelik adımlar atılması için girişimler başlattıklarını da söyleyen Ataoğlu, bölgenin gelişime müsait bir turizm bölgesi olduğunu dile getirdi.

Karpaz ve Lefke bölgelerinin turizmden daha fazla pay alması için de bazı projeleri olduğunu ifade eden Ataoğlu,ülkenin geleceğinin turizmde olduğunu söyledi.

Müzelerin geliştirilmesi ve daha fazla turist çekebilmesi için personel ve mali eksiklikler olduğuna da değinen Ataoğlu, bu durumu sağlıklı bir düzene koyabilmek için de çalışıldığından bahsetti.

Ziyarette Ataoğlu’na, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç ve İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu da eşlik etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu