DünyaManşet

Turizm beslenmeden sonra ikinci sırada

Seyahat neredeyse Almanların oksijeni olmuş artık, “arabam olmasın ama tatile gideyim” diyorlar

 

İLK ÖNCE BESLENME SONRA SEYAHAT…   Yapılan bir araştırmada katılımcılara “ihtiyaç öncelikleriniz nelerdir?”, “Hangileri için para harcardınız?” sorusu yöneltilmiş.  İlk sırada yeme içme, beslenme gelirken ikinci sırada tatil ve seyahat gelmiş. 

 

ALMANLAR BİRÇOK TATİLİ YAPAMADI… Seyahat neredeyse Almanların oksijeni olmuş artık, “arabam olmasın ama tatile gideyim” diyorlar. Kıştan beri Almanların yapamadıkları tatiller sırasıyla, Kış tatili (Şubat), Nisan (paskalya), Mayıs (pentekost), Haziran-temmuz- ağustos (yaz tatili), 2020 Ekim-kasım (sonbahar tatili), Aralık (Noel tatili), Kış tatili (Şubat), 2021 Nisan (paskalya)

 

COVID-19 SONRASI İLK GİDECEKKERİ YER İSPANYA… Tatile ve seyahate bu kadar düşkün bir millet bastırılmış, dizginlenmiş tatil hakkını coşkuyla yaşamak isteyecektir. Birçok Alman da ‘Mart 2021’de, Mart 2020’ye göre daha iyi, daha bilinçli, daha bilgili durumdayız’ diyerek, tedbirlerini alıp tatiline gitmek istiyor. Peki, korona sonrası nereye gitmek istiyorlar? Aslında bırakın korona sonrasını, sorulan soruda ‘önümüzdeki 3 yıl için hangi ülkeleri tatil için düşünürsünüz?’ sorusunun bile cevabı 1. İspanya (%16), 2. İtalya (%11), 3. Avusturya (%8), 4. Türkiye (%7), 5.Yunanistan (%6)

 

5 MİLYON ALMAN TURİST 2021-2023 ARASINDA TÜRKİYE’YE GELECEK… En az 5 milyon Alman önümüzdeki 3 yıl içinde her yıl Türkiye’ye gideceğini belirtmiş. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı da buna eklersek 2021-2023 süresini kapsayan 3 yıllık süre içinde Almanya’dan 20 milyon ziyaretçimiz olabilir. Ben demiyorum, Almanların kendi yaptıkları anket sonuçları ve istatistikler diyor…

 

Aşağıdaki tabloda! Katılımcılara ‘ihtiyaç öncelikleriniz nelerdir?’, ‘Hangileri için para harcardınız?’ sorusu yöneltilmiş.

İlk sırada yeme içme, beslenme gelirken ikinci sırada tatil ve seyahat gelmiş. Para harcamada öncelikleriniz nelerdir sorusuna 1. %71 Yiyecek, içecek, 2. %60 Seyahat, 3. %57 Ev, konut, 4. %54 Boş zaman, 5. %51 Sağlık, 6. %43 Kılık kıyafet, dış görünüm, 7.  %41 Kısa hafta sonu seyahatleri, 8. %39 İletişim, Medya, 9. %35 Yaşlılık güvenceleri, 10. % 32 Araba

 

2021’DE TATİLLERİN ÇOĞU YAPILAMADI 

 

Seyahat neredeyse Almanların oksijeni olmuş artık, “arabam olmasın ama tatile gideyim” diyorlar. Kıştan beri Almanların yapamadıkları tatiller sırasıyla, Kış tatili (Şubat), Nisan (paskalya), Mayıs (pentekost), Haziran-temmuz- ağustos (yaz tatili), 2020 Ekim-kasım (sonbahar tatili), Aralık (Noel tatili), Kış tatili (Şubat), 2021 Nisan (paskalya)

 

KORONA SONRASI İLK GİDECEKLERİ YER İSPANYA

 

Tatile ve seyahate bu kadar düşkün bir millet bastırılmış, dizginlenmiş tatil hakkını coşkuyla yaşamak isteyecektir. Birçok Alman da ‘Mart 2021’de, Mart 2020’ye göre daha iyi, daha bilinçli, daha bilgili durumdayız’ diyerek, tedbirlerini alıp tatiline gitmek istiyor. Peki, korona sonrası nereye gitmek istiyorlar? Aslında bırakın korona sonrasını, sorulan soruda ‘önümüzdeki 3 yıl için hangi ülkeleri tatil için düşünürsünüz?’ sorusunun bile cevabı 1. İspanya (%16), 2. İtalya (%11), 3. Avusturya (%8), 4. Türkiye (%7), 5. Yunanistan (%6)

   En az 5 milyon Alman önümüzdeki 3 yıl içinde her yıl Türkiye’ye gideceğini belirtmiş. Yurt dışındaki vatandaşlarımızı da buna eklersek 2021-2023 süresini kapsayan 3 yıllık süre içinde Almanya’dan 20 milyon ziyaretçimiz olabilir. Ben demiyorum, Almanların kendi yaptıkları anket sonuçları ve istatistikler diyor…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu