EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

Turizm sektöründe ‘Balkan’ açılımı

3 gün sürecek IBTB 1’inci İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere açık olacak

3 gün sürecek IBTB 1’inci İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere açık olacak.

KKTC FUARDA TEMSİL EDİLİYOR
Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında 20-22 Eylül arasında ilk kez düzenlenen IBTB 1’inci İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarında temsil ediliyor. 3 gün sürecek fuar turizm profesyonellerine ve ziyaretçilere açık olacak. 1’inci İstanbul Balkan Turizm Borsası Fuarı, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ilişkileri güçlendirirken aynı zamanda bölgede bulunan ve komşu olan tüm ülkelerin turizm profesyonellerinin tek alanda bir araya gelmesine olanak tanıyacak. Bir turizm borsası niteliğinde planlanan fuar, hedef ülkelerden gelecek satın alım heyetlerini dünyanın birçok yerinden gelen katılımcı ve ziyaretçilerle İstanbul gibi stratejik öneme sahip bir pazarda buluşturacak.

TURİZM PROFESYONELLERİNİNÖZEL OLARAK SEÇİLİP DAVET EDİLDİ
Sektörel hacmin ve iş kalitesinin artırılması hedefiyle satın alma ve karar verme yetkisine sahip turizm profesyonellerinin özel olarak seçilerek davet edildiği fuarda yapılacak ikili görüşmelerle bölgenin turizm zenginliklerini yakından tanımaları, firmalarla iş birlikleri kurmaları, bölgesel kalkınmaya ve sürdürebilir turizme yönelik önemli anlaşmalara imza atmaları hedefleniyor.

ATAOĞLU: ÜLKE TURİZMİNE FAYDA SAĞLAYACAK
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Balkan Fuarı’nda yer almaktan dolayı memnun olduklarını, fuarın ülke turizmi açısından fayda sağlayacağını söyledi. Turizm potansiyeli yüksek olan Kuzey Kıbrıs’ın doğa ve denizinin yanı sıra, tarihi geçmişinin kalıntılarını görmek isteyen birçok turistin ülkeyi ziyaret ettiğini anlatan Ataoğlu, alternatif turizm modellerini geliştirmeye de devam ettiklerini vurguladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu