DünyaEkonomiGenelManşet

Turizm sektöründe korona kayıpları 4 trilyon dolara çıkabilir

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ile BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan bir rapor korona pandemisinde küresel turizm sektörünün kayıplarının dört trilyon dolardan fazla olabileceğini ortaya koyuyor.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki aşı eksikliğinin sektöre giderek daha fazla zarar verdiğinin altının çizildiği raporun detaylarına ilişkin UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili şu açıklamalarda bulundu:

“Turizm milyonlarca insan için bir yaşam çizgisidir. Gelişmekte olan birçok ülkenin ekonomisi turizm faaliyetleri ile çok yakından ilgilidir. Turizm faaliyetlerinin güvenli bir şekilde yeniden başlayabilmesi için aşı, sektörün tüm çalışanları için erişilebilir olmalıdır. Korona krizinin küresel hava trafiği üzerinde çok büyük etkiler yarattığı da belirtilen raporda turizm sektörünün pandemi nedeniyle geçen yıl 2.4 trilyon Dolar kaybettiği, aşıların küresel dağılımı dengeli bir şekilde yapılmadığı takdirde kaybın bu sene sonunda 4 trilyon Dolar’ı aşabilir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu