GenelKıbrısManşet

Turizmcilerin açlık grevinde 23. saati…

Dün açlık eylemine başlayan turizmciler bugün itibari ile 23 saatlerine girdiler.

Sadece çay, kahve ve su tükettiklerini aktaran Turizm Emekçileri İnisiyatifi Sözcüsü Fuat Neşe, “Dünden beri buradayız, sadece Turizm Bakanı geldi yanımıza onun haricinde Başbakanlık’tan elektrik almak istedik izin vermediler. Her yer kilitli ve iki bakanlık yan yana odalarının ışıkları yanıyor. Karavan için elektrik istediğimizde kaçak olduğunu söylediler bize” ifadelerini kullandı.

CUMA GÜNÜ BAŞBAKANLIK ÖNÜ YANGIN YERİ 

Açlık seviyelerinin yükseldiğini aktaran Neşe, tansiyonların artık üst seviyelere yükseldiğini belirterek isyan etti. Perşembe gününe kadar istedikleri olmaz ise Cuma günü Başbakanlık önünü ana baba gününe çevireceklerini söyleyen Neşe, Bakanlar Kurulu’nun dahi toplanamayacağını ifade etti.

Neşe, “Perşembe akşamına kadar süre tanıyoruz. Cuma günü ucunda ölüm dahi olsa, hükümette düşse elimizden geleni yapacağız. Artık sabrımız kalmadı. Zaten hükümetin kendisi top yekûn kaos bu yüzden ülke daha fazla kaosa sürüklenemez. Ülkedeki bu eylemlerin, bu vicdansızlığın, kırılma noktası bu çadır olacaktır. Bütün siyasiler, sivil toplum örgütleri burada olacak. Haddimi aştığımı söyleyebilirler ancak 14 aydır ne çektiğimizi biz biliriz. İnsan olsunlar… İnsanlar aç, ekonomi dibe vurdu bunlar hala daha parti içi hesaplaşmaları ve  kurultayları ile ilgileniyorlar” şeklinde konuştu.

Meclis’te vekillerin birbirine dahi saygısı olmadığını sözlerine ekleyen Neşe 48 vekil odaya kapanıp ne yapıyor?” diyerek, “Koltuklar boş kimse birbirini dinlemiyor birbirlerine saygıları yok. Cuma günü burası ana baba gününe dönecek. İsterlerse çevik kuvvet getirsinler yine de Bakanlar Kurulu toplantısı dahi yaptırmayacağız. Perşembeye kadar çözülmezse o zaman buranın halini görsünler” ifadelerine yer verdi.

POLİSLE KARŞI KARŞIYA GELMEKTEN KORKMUYORLAR

Polisle karşı karşıya gelmekten korkmadıklarını söyleyen Neşe, “Çocuğumuza bir kalem bile almıyoruz. Artık hiç bir şeyden korkumuz kalmadı. Tahammülümüz yok. Bir tek turizmin açılmasını isteyen Turizm Bakanı, destek versinler de açılsın ekmek paramızı kazanalım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu