DünyaGenel

Turizmcilerin ‘kırmızı liste’ isyanı!

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'a katıldığı canlı yayında neden Türkiye'nin kırmızı listede yer aldığı soruldu. Yayını izleyen Ege ve Akdenizli turizmciler bakanlıklar nezdinde girişim istediler.

İngiltere’de Good Morning Britain yayınına katılan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps neden Hindistan sarı listedeyken Türkiye’nin kırmızı listede yer aldığı sorularını yanıtladı. Tüm kararları bilimsel verilerin ışığında hareket ederek aldıklarını, açıklanan bazı verilerin dünya standartlarına uygunluğuna baktıklarını söyledi.

Videoyu izleyen ve haber merkezimize ulaşan başta Muğla ve Antalyalı turizmciler olmak üzere İngiltere’nin bu kararının bölgenin temel geçim kaynağı olan turizmi derinden etkilediği belirtilerek Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı konuya ilişkin girişimde bulunmaya çağırdılar. Turizmciler, hiçbir esnafın iş yapamadığını ve var olan rezervasyonları ve potansiyel müşterileri de kaybettiklerini belirtirken kira ödemekte zorlandıklarının altını çizdiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu