DünyaGenelGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

Turizmin gözü aydın

Turizmcilerin yanında ülke esnafının da dört gözle beklediği haber nihayet açıklandı. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 Haziran’dan itibaren yurt dışından çift aşı ve çift PCR’lı girişlerin başlayacağını açıkladı.

TURİZMCİNİN YÜZÜ GÜLECEK ÜLKE NEFES ALACAK… Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bir yılı aşkın bir süredir pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar çeken turizmcinin yüzünü güldürecek nefes aldıracak haberi verdi. Ataoğlu, Sağlık Üst Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar uyarınca ülke turizminin 4 Haziran tarihinde yeniden çarklarının harekete geçmeye başlayacağını belirtti.

AŞI KARTI VE PCR İLE KARANTİNASIZ GİRİŞ… Ataoğlu, 4 Haziran itibariyle, Sağlık Üst Kurulunun, Covid-19 durumlarını belirten renklerine göre belirleyeceği ülkelerden, geçerli aşı kartı ve 72 saat önceden ibraz edilecek negatif PCR test sonucu ile ülkeye karantinasız olarak turist kabul etmeye başlanacağını belirtti.

GÜNEY SINIR KAPILARI BUGÜN AÇILIYOR… Ataoğlu, 31 Mayıs tarihi itibariyle, Güney Kıbrıs kara geçiş kapılarının açılacak olmasının, ülke turizmi ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğuna da dikkati çekti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM… Bakan Fikri Ataoğlu, 4 Haziran tarihi itibariyle, belirlenen koşullar altında ülkeye turist kabul edecek noktaya gelinmesinde büyük katkısı olan başta sağlık çalışanları olmak üzere, 1 yılı aşkın süreden beridir, büyük bir özveri ile mücadele eden turizm sektörü temsilci ve çalışanlarına da teşekkür etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bir yılı aşkın bir süredir pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar çeken turizmcinin yüzünü güldürecek nefes aldıracak haberi verdi. Ataoğlu, Sağlık Üst Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar uyarınca ülke turizminin 4 Haziran tarihinde yeniden çarklarının harekete geçmeye başlayacağını belirtti.

HAZİRAN AÇILIMI 4 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Fikri Ataoğlu, Sağlık Üst Kurulu ile bir süreden beridir Haziran açılımı ile ilgili olarak gerçekleştirilen istişareler ve Bakanlık olarak Turizm Üst Kurulu toplantıları sonucunda 3 Haziran olarak hedef belirledikleri turizm açılımının bir gün gecikmeli olarak 4 Haziran’da başlayacağını açıkladı.

Bakan Ataoğlu, 1 yılı aşkın bir süredir, pandemi nedeniyle, dünyada olduğu gibi ülkede de durma noktasına gelen turizm sektörünün, alınan tedbirler sonucunda açılma noktasına gelindiğini belirtti.

Ataoğlu, “Ramazan Bayramı tatilinin, Bakanlık olarak hedeflediğimiz Haziran ayı açılımı için bir sınav niteliği taşıdığını her fırsatta açıklamıştık. Sağlık Üst Kurulu ile yoğun istişare içerisinde, Haziran ayı için turizmde açılımı destekleyecek çalışmalarımızı ve kararlılığımızı ortaya koyduk. Sağlık Üst Kurulu ile yapılan istişareler yanında Turizm Üst Kurulu üyeleri ile de yoğun çalışmalarımız sonucunda, ülke turizmini yeniden açılma noktasına gelmiş olmasından büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğumu belirmek isterim” dedi.

GEREKLİ ALTYAPI HAZIRLANDI

Fikri Ataoğlu, turizm açılım tarihinin, 4 Haziran olarak belirlenmesinin, açılım koşulları için tüm giriş yerlerinde gerekli teknik alt yapı çalışmalarının yapılması için olduğunu belirtti.

AŞI KARTI VE PCR SONUCU İLE KARANTİNASIZ GİRİŞ

Ataoğlu, 4 Haziran itibariyle, Sağlık Üst Kurulunun, Covid-19 durumlarını belirten renklerine göre belirleyeceği ülkelerden, geçerli aşı kartı ve 72 saat önceden ibraz edilecek negatif PCR test sonucu ile ülkeye karantinasız olarak turist kabul etmeye başlanacağını belirtti.

Karantinasız güvenli girişler ile birlikte ülke ekonomisinin lokomotifi turizm sektörünün çarklarının yeniden dönmeye başlayacağını ifade ederek, “”Ülkede 1 yılı aşkın süredir yaşanan ekonomik darboğaz yanında yaşanan sosyal sıkıntıların da giderilmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

SINIR KAPILARI BUGÜN AÇILIYOR

Ataoğlu, 31 Mayıs tarihi itibariyle, Güney Kıbrıs kara geçiş kapılarının açılacak olmasının, ülke turizmi ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğuna da dikkati çekti.

Bakan Ataoğlu, ülkeye hem hava hem kara hem de deniz sınır kapılarından turist kabul etme noktasına gelmiş olmanın, 1 yılı aşkın bir süredir ülke ekonomisinde yaşanan daralmanın kısa süre içerisinde, özlenen seviyelere geleceğine olan inancını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Bakan Fikri Ataoğlu, 4 Haziran tarihi itibariyle, belirlenen koşullar altında ülkeye turist kabul edecek noktaya gelinmesinde büyük katkısı olan başta sağlık çalışanları olmak üzere, 1 yılı aşkın süreden beridir, büyük bir özveri ile mücadele eden turizm sektörü temsilci ve çalışanlarına da teşekkür etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu