EkonomiKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Türk iş dünyası KKTC’de olacak

Türkiye Ticaret Bakanı Pekcan ve beraberindeki Türk iş dünyasının önemli isimleri bugün KKTC’de olacak

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan beraberindeki geniş bir heyetle birlikte çalışma ziyareti için bugün KKTC’ye gelecek. Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ziyareti sırasında Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile yapacağı ikili görüşmenin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu, Başbakan Ersan Saner tarafından da kabul edilecek.

Saat 11.00’de KKTC’de olacak olan Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve beraberindeki heyet, 12.00’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret edecek.

Saat 13.30’da Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve heyeti onuruna Lefkoşa Concorde Otel’de öğle yemeği verecek.

Saat 14.30’da Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile baş başa görüşme gerçekleştirecek.

Saat 15.15’de TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan iş dünyasıyla Concorde Otel’deki yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

Saat 17.00’de Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve heyetini kabul edecek

Saat 17.30’da Başbakan Saner TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve heyetini kabul edecek.

Pekcan ve beraberindeki heyet Melis Başkanı Önder Sennaroğlu ve Başbakan Ersan Saner ile de görüşme yapmalarının ardından saat 19.00’da ülkemizden ayrılacak.

Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, “KKTC ile Türkiye arasında yapılan ticaretin önündeki engelleri kaldırmak ve gümrük mevzuatını aynileştirmek istiyoruz” dedi.

Arıklı, bu ziyarette yapılacak yuvarlak masa toplantısında sektör temsilcilerinin de görüşlerini dile getireceklerini, yapılacak bu çalışma ziyareti sonrasında, önümüzdeki günlerde iki ülke arasında daha önce imzalanmış olan Kıyı Ticaret Anlaşmasının güncelleneceğini belirtti.

Pekcan’a KKTC ziyaretinde bakanlık yetkililerinin yanısıra, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı İsmail Gülle, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TESKOMB Başkanı Abdulkadir Akgül, MÜSİAD Başkanı Abruhrahman Kaan  ve TMB Başkanı Mithat Yenigün eşlik edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu