EkonomiKıbrısManşetSürmanşetTürkiye

Türk Lirası bugün düşüş eğiliminde

Türkiye’de enflasyonun beklentilerin altında gelmesi ve küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla dün yükselişe geçen TL, bugün hafif düşüşler yaşıyor

GIYNIK ÖZEL

Türkiye’de enflasyonun beklentilerin altında gelmesi ve küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla dün yükselişe geçen TL, bugün hafif düşüşler yaşıyor.

Türk Lirası dünkü kazançlarını bugün geri veriyor. Türkiye’de enflasyonun beklentilerin altında gelmesi ve küresel piyasalarda risk iştahının artmasıyla dün yükselişe geçen TL, bugün hafif düşüş eğiliminde.

Dolar/TL dış piyasalarda Cuma gününden bu yana işlem gördüğü 7.70-7.80 bandında işlem görürken, Türkiye’de Hazine’nin borçlanma ihaleleri ve artışını sürdüren fonlama maliyeti izlenecek. Hazine bugün iki ihaleyle TLREF’e endeksli dört yıl vadeli tahvili yeniden ve beş yıl vadeli sabit kuponlu tahvili ilk defa ihraç edecek.

Saat 12.00 sıralarında dolar/TL günlük %0.28 artışla 7.7815 seviyesinden, Euro/TL %0.22 artışla 9.1667 seviyesinden,  sterlin/TL ise %0.44 artışla 10.1147 seviyesinden el değiştiriyordu. Aynı dakikalarda Borsa İstanbul’da da açılış seviyeleri olan 1.165 puanla yüzde 0,38 primli devam ediyordu.

KKTC piyasasında ise aynı dakikalarda dolar 7.81 TL’den, Euro 9.19 TL’den ve sterlin de 10.14 TL’den alıcı buluyordu.

Türkiye piyasalardaki faizlerin artmasına paralel olarak TL’nin yatırımcı nezdindeki çekiciliğinin artması ve rekor seviyelere yakın döviz mevduat ve altının TL’ye dönebileceği düşünülüyor.

KKTC bankalarının da Türkiye’deki faiz adımlarına bekler adımlar atması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu