DünyaEkonomiGenelKıbrısManşet

Türk Lirası bugün yön arayışında

Artışa geçen koronavirüs vaka sayıları ve bunun ekonomiye etkileri konusundaki tedirginlikler gündemdeki yerini korurken, Türk Lirası bugün yön arayışında

 

Tüm Dünya’da yeniden artışa geçen yeni tip koronavirüs vaka sayıları ve bunun ekonomiye etkileri konusundaki tedirginliklerin gündemdeki yerini korurken, Türk Lirası bugün yön arayışında.

Uzun bayram tatilinden dün düşüşle dönen ancak, öğleden sonra toparlanan Türk Lirası bugün dolar, sterlin ve Euro önünde hafif kayıplar yaşıyor.

Türkiye piyasasında saat 11.45 itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %0.25 artışla 8.5762 seviyesinde, Euro/TL %0.12 artışla 10.0981 seviyesinde, sterlin/TL de %0.09 artışla 11.8230 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 8.59 TL’den, Euro 10.13 TL’den, sterlin de 11.87 TL’den satılıyordu. Piyasada bugün ortalama döviz alış kurları ise dolarda 8.53 TL, Euro’da 10.07 TL, sterlinde 11.80 TL düzeyinde.

Dolar endeksi dün %0.3 değer kaybederek 92.5 seviyelerinden günü tamamlamasının ardından bugün %0.2’lik artışla 92.8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanış seviyesinin %0.2 altında 1.1780’den işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi ise haftaya toparlanma isteğiyle başladı ve geçen hafta kapanışına göre %0,3 artarak 1,18’in üzerine çıktı.

Ekonomilerdeki toparlanma, yükseliş eğilimindeki enflasyon ve artan Covid-19 vaka sayıları arasında sıkışan para ve maliye politikalarına yönelik belirsizlikler, piyasaların ana gündemini oluşturmaya devam ediyor.

PİYASALAR FED’İ BEKLİYOR

Küresel piyasalarda karışık bir seyir izlenirken, yatırımcılar bugün başlayacak ve iki gün sürecek ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Açık Piyasa Komitesi toplantısına odaklandı.

Yeniden artışa geçen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları ve bunun ekonomiye etkileri konusundaki tedirginlikler piyasalar üzerinde baskıya neden olsa da açıklanan şirket finansal sonuçları ve makroekonomik verilerin beklentileri aşması, iyimser fiyatlamaların devam etmesini sağlıyor.

Analistler, Fed’in faizlerde değişikliğe gitmesinin beklenmediğini belirterek, üyelerin geçen ay tartışmaya başladığı varlık alımlarının azaltılması ile ilgili yönlendirmenin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu