DünyaEkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

Türk Lirası çok sert dalgalanıyor, kayıplar 4. güne ulaştı

Türk Lirası bugün çok sert dalgalanıyor. Liranın kayıpları üst üste 4. güne ulaşırken, sabah saatlerindeki %5'lik kayıplar %2'ye geriledi.

Türk Lirası bugün çok sert dalgalanıyor. Liranın kayıpları üst üste 4. güne ulaşırken, sabah saatlerindeki %5’lik kayıplar %2’ye geriledi.

Analistler, Noel dolayısıyla kapalı olan Avrupa borsaları nedeniyle işlem hacminin çok düşük olduğu bugünlerde, Türk Lirası’nın değer kaybının ana nedeninin, Türkiye’deki yerel alıcılar olduğuna işaret ediyor.

Döviz kurlarında bu haftanın tamamında yukarı yönlü bir seyir hakim. Pazartesi gününün ardından dün de kurlar %6’nın üzerinde değerlenirken dolar/TL 13, Euro/TL 15’i, sterlin/TL ise 17.50’yi aştı. Bugün hem dolar hem Euro hem de sterlin ilk saatlerde %5’i aşkın değer kazanırken, geri çekilmelerle yükselişleri %1-2 bandına çekti.

Türkiye piyasasında Kıbrıs saat ile 10.30 itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %1.53 artışla 12.8393 seviyesinde, Euro/TL %1.27 artışla 14.5260 seviyesinde, sterlin/TL de %2.18 artışla 17.2784 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 13.10 TL’den, Euro 14.80 TL’den, sterlin de 17.55 TL’den satılıyordu. Piyasada ortalama döviz alış kurları ise dolarda 12.60 TL, Euro’da 14.25 TL, sterlin de 17.00 TL düzeyinde.

TL VE DÖVİZ HESAPLARI BUGÜN AÇIKLANACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) haftalık para ve banka istatistikleri bugün açıklanacak ve TL korumalı mevduat hesabının açıklandığı haftada yurt içi yerleşiklerin döviz ve TL hesaplarında ne kadarlık değişim olduğu izlenecek.

Küresel tarafta doların gelişen ülke paraları karşısında değer kazandığı bu hafta, TL en çok düşüşle negatif ayrışıyor.

BAKAN NEBATİ: DOLARDAKİ ARTIŞ KURUN DOĞAL SALINIMI

Öte yandan, CNN Türk canlı yayınında kurdaki son hareketi değerlendiren TC Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, “Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Her şey kontrol altında. Radikal düşüşten sonra salınımlarla kur normale dönecek. Piyasayı izliyoruz, ikaz ediyoruz, sonra gereğini yapıyoruz” yorumunu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu