EkonomiGenelManşetTürkiye

Türk Lirası faiz kararından sonra yatay seyre geçti

Fed'in ardından TCMB’nin de bugün faizleri %19 düzeyinde sabit tutması ilk tepkide TL’nin değer kaybını durdururken, kurlar yatay seyre geçti

Piyasalar açısından bir haftalık yoğun ajandanın son gündemi olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı beklentilere paralel bir şekilde açıklandı.

TC Merkez Bankası bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizleri %19 düzeyinde sabit tuttu. Dün akşam saatlerinde Fed faizleri değiştirmediği kararında faiz artışı için 2023’ü işaret etmesi ve varlık alımlarına devam kararıyla 8.60’ın üzerine çıktıktan sonra bugün de 8.65 civarında seyreden dolar/TL, TCMB’nin kararının ardından ilk aşamada düşüşle tepki verdi. Ardından yatay seyre geçti.

Kararın ardından Türkiye piyasasında saat 14.25 itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %0.48 artışla 8.6434 seviyesinde, Euro/TL %0.01 düşüşle 10.3175 seviyesinde, sterlin/TL de %0.25 artışla 12.0609 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 8.67 TL’den, Euro 10.35 TL’den, sterlin de 12.09 TL’den satılıyordu. Piyasada bugün ortalama döviz alış kurları ise dolarda 8.61 TL, Euro’da 10.28 TL, sterlinde 12.03 TL düzeyinde.

MERKEZ BANKASI’NDAN ENFLASYON VURGUSU

TC Merkez Bankası PPK toplantı karar metninde enflasyona dair vurgusunda “Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verdi. MB’nin metninde “Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli %5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir” ifadeleri tekrarlandı.

dolar/TL, sterlin/TL, Euro/TL, Türk Lirası, TCMB, faiz, Fed, enflasyon vurgusu, dezenflasyon, PPK, TC Merkez,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu