DünyaEkonomiKıbrısManşetToplum

Türk Lirası haftanın son gününde dalgalı, ibre aşağı yönlü

Hafta boyu sert döviz kurları karşısında sert yükselişler yaşayan Türk Lirası haftanın son gününde dalgalı. Lirada bugün ibre aşağı yönlü.

Türk Lirası hafta boyunca izlediği sert yükselişi bugün terk ederek, dalgalı yönlü bir seyre döndü. Lirada ibrenin aşağı yönlü olduğu görülürken, dolarda kayıplar %6’yı Euro ve sterlinde %7’yi aştı.

Döviz kurları, sabah saatlerinde Türkiye dışındaki piyasalar kapalı olduğu için sığ işlemler dolayısıyla yüksek oynaklıkla hareket ediyordu. Ancak, Avrupa piyasalarının açılmasıyla TL’deki kayıplar görünür oldu.

Türkiye  içi piyasalarda ise işlemlerin artmasıyla birlikte kurlardaki artış önce bir miktar geriledi, ardından sert sayılabilecek yükselişler gelmeye başladı.

Türkiye piyasasında Kıbrıs saat ile 11.05 itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %6.25 artışla 11.8811 seviyesinde, Euro/TL %7.08 artışla 13.5120 seviyesinde, sterlin/TL de %7.45 artışla 15.9629 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da kurlar dünkü kapanış seviyesinin oldukça üzerinde. Saat 11.10 itibarıyla dolar 12.15 TL’den, Euro 13.75 TL’den, sterlin de 16.25 TL’den satılıyordu. Piyasada ortalama döviz alış kurları ise dolarda 11.65 TL, Euro’da 13.20 TL, sterlin de 15.40 TL düzeyinde.

ABD DOLARI İÇİN SON 3 AYIN EN KÖTÜ HAFTASI

Küresel döviz piyasalarında ise dolar endeksi 96.067 seviyesini kaydetti. Endeks, gün içinde az değişim gösterse de Cuma gününün kapanışından bu yana %0.6 düştü. Bu hafta endeksin Eylül başından bu yana görülen en kötü haftası oldu.

Omicron varyantına dair endişelerin hafiflemesinin Avustralya doları ve İngiliz sterlini gibi daha riskli para birimlerini desteklemesi nedeniyle dolar dün diğer başlıca para birimleri karşısında değer kaybetti.

ABD’de tatil sezonunun ve uzun hafta sonunun öncesinde başlıca para birimleri dar aralıklarda seyretti.

Koronavirüs aşıları ve Omicron varyantının şiddeti konusunda olumlu haberler de yatırımcıların risk iştahını artırarak, hisse senetlerini ve ABD Hazine tahvillerinin getirilerini yükseltti.

Sterlin, İngiltere’nin kısa vadeli devlet tahvili getirilerindeki yükselişin yanı sıra Omicron varyantına ilişkin güven verici araştırma sonuçlarının da desteğiyle dolar karşısında %0.46 yükseldi.

Türk Lirası, dolar/TL, Euro/TL, sterlin/TL, omicron, risk iştahı, döviz, kur, ekonomi, Omicron varyantı, koronavirüs aşıları, Avrupa piyasaları,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu