DünyaEkonomiKıbrısManşetToplumTürkiye

Türk Lirası Kasım’a yükselişle ‘Merhaba’ dedi

Eylül ayından sonra Ekim ayını da ağır kayıplarla geçiren Türk Lirası, hafta başına denk gelen Kasım ayına yükselişle ‘merhaba’ dedi. TL’de %0.50 civarında artış var.

Eylül ayından sonra Ekim ayını da ağır kayıplarla geçiren Türk Lirası, hafta başına denk gelen Kasım ayına yükselişle ‘merhaba’ dedi. TL’de %0.50 civarında artış var.

Türk Lirası, Eylül ayından sonra Ekim ayını da ağır kayıplarla geçirirken, hafta başına denk gelen Kasım ayına yükselişle ‘merhaba’ dedi. Sabah saatleri itibarıyla TL’de %0.50 civarında artış var.

Türkiye’de piyasaların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili dolayısıyla kapalı olduğu geçen hafta Cuma günü, dolar/TL uluslararası piyasalarda en düşük 9.5120 ve en yüksek 9.6321 seviyelerini görmesinin ardından günü önceki kapanışın %0.7 üzerinde 9.6073’ten tamamlamıştı.

Türkiye piyasasında saat 11.25 itibarıyla dolar/TL son kapanışa kıyasla %0.54 düşüşle 9.5511 seviyesinde, Euro/TL %0.35 düşüşle 11.0526 seviyesinde, sterlin/TL de %0.61 düşüşle 13.0449 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 9.58 TL’den, Euro 11.07 TL’den, sterlin de 13.08 TL’den satılıyordu. Piyasada ortalama döviz alış kurları ise dolarda 9.52 TL, Euro’da 11.00 TL, sterlin de 13.00 TL düzeyinde.

Dolar endeksi, geçen hafta Cuma günü 94.3 ile iki haftanın en yüksek seviyesini test etmesinin ardından bugün 94.2 seviyelerinden işlem görürken, Euro/dolar paritesi %0.1 değer kaybıyla 1.1555 seviyelerinde bulunuyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası küresel ekonomide enflasyon, büyüme ve para politikalarının geleceğine dair oluşan ana riskler temasının değişmediğini, bu durumun uluslararası piyasalarda dolara olan talebin güçlü kalmasını sağladığını bildirdi.

PİYASALAR YOĞUN VERİ GÜNDEMİNE ODAKLANDI

Analistler, bu hafta Türkiye içinde enflasyon, ihracat rakamları ve Hazine nakit dengesinin, Türkiye dışında ise Fed ve BoE’nin faiz kararı başta olmak üzere yoğun haber ve veri gündeminin takip edileceğini bildirdi.

Bugün ise küresel çapta açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izleneceğini aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1,530-1,550 bandının direnç bölgesi, 1,480 seviyesinin destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Geçen hafta şirketlerin üçüncü çeyrek karlarının genel olarak beklentilerin üzerinde gelmesinden destek bulan pay piyasalarında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik endişeler ile ABD’de 3. çeyrek büyüme verisinin tahminlerin altında kalması ve Avrupa’da yıllık enflasyonun son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkması risk iştahını törpüleyen gelişmeler olarak öne çıktı.

Bu hafta İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) da Perşembe günü yapacağı toplantıda politika faizini 15 baz puan artırarak %0.25’e çıkarmasının beklendiğini aktaran analistler, ayrıca ABD’de tarım dışı istihdam, Euro Bölgesi’nde işsizlik oranı ve Almanya’da sanayi üretimi başta olmak üzere açıklanacak verilerin de beklentilerin şekillenmesi açısından yakından takip edileceğini vurguladı.

Türk Lirası, dolar/TL, sterlin/TL, Euro/TL, döviz, piyasa, KKTC piyasası, Fed, BoE, PMI, faiz, politika faizi, enflasyon, ekonomi,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu