DünyaEkonomiKıbrısManşetTürkiye

Türk Lirası’na bugün düşüş eğilimi hakim

Piyasaları etkileyen gelişmelerin çok fazla yaşanmadığı haftada iki gün yükseliş gösteren Türk Lirası’na bugün düşüş eğilimi hakim.

Piyasaları etkileyen gelişmelerin çok fazla yaşanmadığı haftada iki gün yükseliş gösteren Türk Lirası’na bugün düşüş eğilimi hakim.

Haftanın ilk işlem gününde 8.45’in altını gören dolar/TL, dün de düşmeye devam ederek 8.37’ye kadar gerilemişti. Ancak günün ikinci yarısında kayıplarını geri alan kur 8.43’ten günü noktalamıştı. Bu sabah da dolar kuru için benzer seviyeler geçerli. Euro/TL’de 9.90’nın, Sterlin/TL’de de 11.63’ün altındaki hareketler sürerken, bu paralarda da yükseliş var.

Türkiye piyasasında saat 10.40 itibarıyla dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %0.17 artışla 8.4430 seviyesinde, Euro/TL %0.30 artışla 9.8988 seviyesinde, sterlin/TL de %0.26 artışla 11.6076 TL seviyesinde hareket ediyordu.

KKTC döviz piyasasında da aynı dakikalarda dolar 8.48 TL’den, Euro 9.94 TL’den, sterlin de 11.66 TL’den satılıyordu. Piyasada bugün ortalama döviz alış kurları ise dolarda 8.42 TL, Euro’da 9.875 TL, sterlin de 11.59 TL düzeyinde.

Türkiye içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Türkiye dışında ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından KSİ 21.00’de açıklanacak tutanaklar takip edilecek.

Asya borsaları Wall Street’te kayıpların ardından koronavirüsün Delta varyantının bölgeyi derinden etkilediği endişelerinin güçlenmesiyle yılın en düşük seviyelerine yakın seyrediyor.

Bu arada, Fed Başkanı Jerome Powell, Delta varyantının ABD ekonomisinde toparlanmayı rayından çıkarıp çıkarmayacağını belirsiz olduğuna işaret etti.

Powell, insanların dijital ödemeye daha fazla yönelmeye başlamaları ile birlikte dijital paranın giderek daha önemli hale geldiğini söyledi.

Türk Lirası, dolar/TL, sterlin/TL, Euro/TL, KKTC, döviz, Powell, dijital paralar, Fed,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu