Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

“Türk malları bakımsız kalacak”

Kıbrıs Türk mallarına yönelik statik incelemelerin parasızlık nedeniyle tehlikede olduğu bildirildi

Kıbrıs Türk mallarına yönelik statik incelemelerin parasızlık nedeniyle tehlikede olduğu bildirildi!

 

MALLARIN STATİK İNCELEMESİ
Kıbrıslı Türklerin 1974 sonrasında Güney Kıbrıs’ta kalan taşınmaz malları konusunda yeni bir sıkıntı yaşandığı bildirildi. Güney Kıbrıs’ta çıkarılan ve binaların deprem riskinin ölçülmesi kanunu sonrasında, Kıbrıslı Türklere ait taşınmazların akıbetinin ne olacağına dair ciddi soru işaretleri oluştuğu bildirildi. Rum basınında iki gün üst üste çıkan haberlere göre, Rum Meclisi Göçmenler Komitesi’nin önceki günkü toplantısında, malların statik incelemelere tabi tutulması konusunu masaya yatırdı.

İNCELEME BAŞINA 5-6 BİN EURO
Fileleftheros gazetesi Kıbrıs Türk Malları İdaresi’nin, onaylanan ilgili yasa nedeniyle, göçmenlerin barınması için boş binaları tamir edemeyeceğini yazarken, ilgili yasanın İçişleri Bakanlığını her yeni bina için statik inceleme yapılması adına 5 veya 6 bin Euro ödemeye mecbur kıldığını belirtti. Gazete “Kıbrıs Türk Malları İçin Statik İncelemelerde Sorun” başlıklı haberinde, Rum Meclisi tarafından oylanan yasanın; mevcut ödeneklerin, boş olan Kıbrıs Türk evlerinin veya binalarının tamiratına değil incelemelere gitmesine neden olacağını yazdı.

5,5 MİLYONLUK BÜTÇE YETMEZ
Kıbrıs Türk Malları İdaresi Müdürü Yorgos Mattheopulos, Türk Malları İdaresi fonu bütçesinin 5,5 milyon Euro olduğunu söylerken, göçmenlerin barınması için dağıtılması planlanan boş evlerin bakımı için büyük miktarlara ihtiyaç duyulacaksa, bunların tamir edilmeyeceğini söyledi. Mattheopulos, statik incelemenin sadece evler için değil ticari binalar için de yapılmasının ön gördüğünü anımsatırken, evlerle ilgili incelemenin masrafını ödeyeceğini ancak ticari binalar konusunun incelendiğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu